מיסוי לדירה נוספת ורכישת דירה חליפית

  • מיסוי לדירה שנייה
    מיסוי לדירה שנייה | 17/01/2022 21:25

    1. יש בבעלותו דירה בשווי 3,650,000 ש''ח שכעת אני מנסה למכור בשל גירושין.

    עכשיו משאני גרושה, ברצוני לקנות דירה בשותפות 50% עם חברה. שווי הדירה 800,000 ש''ח דהיינו אני ארכוש בשווי 400,000 ש''ח.

    האם חל עלי מיסוי 8% לחלק היחסי של דירת השותפות, דהיינו 400,000 כפול 8% = 32,000 ש''ח ?

    2. ומה יקרה בעוד חצי שנה לכשאמכור ואקבל סך של 900,000 ש''ח שאיתם ארכוש דירה בשווי 1,500,000 ש''ח. האם גם עליה אשלם 8% מס?

    • מיסוי לדירה נוספת ורכישת דירה חליפית
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/01/2022 14:44

      שלום רב,

      עליך לבדוק אם התוכנית אותה את מתארת היא המיטבית מבחינת מיסוי עבורך.

      במתווה המתואר תוכלי לקבל פטור ממס ברכישת דירת ההשקעה הזולה אם תתחייבי למכור את דירתך הראשונה בתוך המועד הקבוע בחוק (כרגע שנתיים).

      מאחר שבעת רכישת הדירה החליפית כבר תהיה ברשותך דירת ההשקעה תחוייבי במס רכישה של 8% ברכישת הדירה החליפית.

      תכנון אחר עשוי לחסוך סכומים נכבדים במס רכישה, אך יש לבחון את הנתונים הכלכליים של העסקאות כולן.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com