מחירי מוצר מופקעים

  • מחירים מופקעים של תרופות בבית מרקחת של הקופה
    זאב | 17/01/2022 17:52

    שלום,

    לתדהמתי גיליתי שמכירת תרופות בבית מרקחת שבקופת החולים גבוהה לפעמים ב60% מהמחיר בבית מרקחת פרטי. מדובר למשל בריטלין. יצוין שהמחיר לא עובר את המחיר שקבע משרד הבריאות, אך שאלתי האם גניבת דעת בכך שאדם שעשה ביטוח שיא ומקיף צריך לשלם 60% יותר מבית מרקחת פרטי?

    תודה

    • מחירי מוצר מופקעים
      ליאור חאיק, עו"ד | 16/03/2022 12:29

      היי זאב

      מחירים מופקעים אינם עילה להגשת תביעה ייצוגית אלא אם נקבע בחוק ספציפי הגבלת מחירים או שנקבע פיקוח על מחיר המוצר. יש צו כזה למשל על מוצרים בסיסיים כמו חלב וגבינות שאותם עסק חייב למכור במחיר מקסימלי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com