טיפול עירייה בתלונות על חריגות וביזיון בית המשפט

  • טיפול עירייה בתלונות על חריגות וביזיון בית המשפט
    יעד | 15/01/2022 21:25

    שלום רב

    ברצוננו לשאול האם עירייה (מינהל הנדסה ואגף האכיפה) פטורה מלמלא פסקי דין של המפקחת

    על רישום מקרקעין ופסקי דין של בית המשפט המחוזי??

    הסבר לשאלה המוזרה: יש לנו סכסוך ארוך ימים (התחיל ב 2015 ) עם אחד השכנים בבניין

    של 4 דיירים, בגלל שהשתלט על שטחים משותפים ושטחים שמוגדרים כשטחים ללא שימוש

    (גם על פי הגדרת העירייה בהיתרי הבנייה שניתנו לנ"ל). ההשתלטות התבטאה בין היתר

    בבניית חדרים בשטחים אלו, בניית מרפסות, קירוי שטחים ועוד. פנינו ראשית לעירייה שלא

    עשתה כלום בנדון מלבד כתיבת מכתב לשכן הנ"ל על העבירות שביצע.

    בלית ברירה הגשנו תביעה נגד השכן שנדונה בפני המפקחת על רישום מקרקעין אשר

    אישרה את כל דרישותינו למעט אחת, עליה הגשנו ערעור לבית המשפט המחוזי אשר אישר

    לנו גם סעיף זה (התהליך המשפטי הארוך הסתיים בסוף 2019). השכן בתחילה ביצע חלק

    קטן מההחלטות הנ"ל, ביקשנו מאגף האכיפה לגרום לו לבצע את כל הדרישות אך הם לא

    עשו דבר. לאחר שהשכן הבין שאין התייחסות לעבירות חזר לסורו והמשיך במעשיו כולל

    בנייה ותוספות, דהיינו "צפצוף" על כל הוראות הדין וממשיך בכך גם כיום. פנינו שוב לאגף

    הפיקוח ולאגף המשפטי בעירייה ושוב לא נעשה כלום ולא ברור לנו למה, כאשר הבענו את

    מורת רוחנו מהמצב נאמר לנו שאנחנו יכולים לפנות למפקחת ו/או לבית המשפט המחוזי

    בתלונה לביזיון בית המשפט על ידי השכן. הדבר נראה לנו הזוי ומוזר מאוד, מה עוד שפנייה

    חוזרת למוסדות אלו כרוכה בתהליכים ארוכים מאוד (על סמך הניסיון שלנו) וגם כרוכה בממון

    רב (עורכי דין, אגרות וכד'). יש להדגיש ולציין שוב שהעירייה לא טוענת שאנחנו לא צודקים

    ושהחלטות המפקחת ובית המשפט לא נכונות (למעשה אלו הן גם הוראות העירייה

    בהיתרים השונים) אך היא לא עושה דבר כאמור לעיל ולדעתנו במקרה זה גם העירייה מבזה

    את החלטות המפקחת והחלטות בית המשפט המחוזי.

    מתנצלים על המכתב הארוך, אך רצינו להעלות את כל התמונה עד כמה שיכולנו ונודה לכם

    מאוד באם תוכלו להמליץ לנו מה אנו יכולים לעשות על מנת לאלץ את העירייה לעשות את

    עבודתה ומחויבותה.

    שאלה נוספת: כמה זמן לאחר פסק דין של מפקחת/בית משפט ניתן להגיש תביעה על ביזיון

    בית משפט (האם יש בכלל הגבלת זמן)?

    בתודה מראש על התייחסותכם.

    יעד (בשם כול הדיירים המעורבים)