גירושין ורכוש

  • הליך גרושים בבית משפט וחלוקת רכוש
    גולן | 14/01/2022 09:40

    שלום רב : אני כיום פרוד כבר יותר מ 2 הליך הגרושים מתעכב בגלל התנהלות חלוקת הרכוש, ידוע לי שהאישה רוצה להתגרש { היא זו שהגישה תביעה } אבל בתנאי שאני לא אתבע דמי שימוש . את הדירה שיש לנו בנינו עם עזרה {אבי שילם 350אלף , סכום משותף 300 , ואביה 30 ,הלוואה 200 אלף } הדירה בנויה מעל בית הורי החלוקה והזכות במתנה שקיבלתי מאבי ז"ל לפי צו ירושה. במשך הזמן הייתי צריך סכום לסיום כל תהליך הבניה נגשתי לבנק לקחת משכנתא  ללא יכולת עקב שלא היה לי זכות בקרקע אבי העביר לי במתנה את הזכות וחלק מהמגרש בבואי לבנק לבקש נאמר לי שאם אני נשוי גם האישה שתהיה רשומה נגשתי לעו"ד שעשה את ההסכם ממש מחוסר וודאות 50% שלי במתנה נחלק ל2 ודירת ההורים קבלו האחיות כיום דורשת 25% מכלל השטח. עו"ד שעשה את החלוקה היה אמור לבצע רישום בטאבו לגבי החלק שלה אך לצערי הרב חלה וניפטר וידוע לה שאני לפי הצוואה לא כלול בחלק של האם { היורשות דירת ההורים } מה ניתן לעשות .

    שאלה 2 : אני כיום יכול להתחיל זוגיות חדשה עקב שאני פרוד מעל 2 ומה הדין הרבני מחייב לעשות כי אי אפשר להמשיך כך . ואם כן מה לגבי הכתובה כי יש דיבורים לגבי זה .

    בברכה : גולן

    • גירושין ורכוש
      טו"ר יצחק עמרני | 24/01/2022 16:13

      שלום גולן, השאלה שלך מורכבת מכמה וכמה רבדים שהייתי ממליץ לך לבדוק ביעוץ פרטני. קשה במסגרת פורום ליתן לך ייעוץ

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר ועו"ד
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 03-6185868; מייל: izchke@gmail.com