כמות ביקורים של רוכשים פוטנציאליים בדירה שכורה

  • כמות ביקורים של רוכשים פוטנציאליים בדירה שכורה
    אלמוג | 13/01/2022 17:35

    שוכר דירה נמצא באמצע חוזה.

    בעלי הדירה כעת רוצים למכור את הדירה ודורשים ממנו להראות בימים קבועים בשעות קבועות שלוש פעמיים בשבוע את הדירה לרוכשים פוטנציאליים / למתווכים.

    השוכרים כבר הראו את הדירה גם באמצע שבוע מספר פעמים וגם ביום שישי אחד.

    מבחינת השוכרים אין בעיה שיתאמו איתם מידי פעם ושיגיעו בימים ראשון - חמישי (כמובן שלא שלוש פעמים בשבוע כי זה כבר נהיה נטל עבורם), אך המשכירים מתעקשים בעיקר על ימי שישי.

    כעת ,המשכירים מאיימים על השוכרים שיפנו לעורך דין אם לא יראה בכל יום שישי לרוכשים פוטנציאליים ואף יפעלו לפינוי המושכר.

    האם יש איזשהו חוק או פסק דין שמתייחס על כמות הביקורים שניתן לחייב את השוכרים?

    בחוזה השכירות מופיע כך

    ״זכות ביקורת

    השוכר מתחייב להרשות למשכיר, או למי מטעמו, להיכנס למושכר, בתאום מראש בשעות האור, כדי לבדוק את מצב המושכר ו/או כדי לבצע בו תיקונים ו/או כדי להציגו לאחרים״

    תודה מראש

    • כמות ביקורים של רוכשים פוטנציאליים בדירה שכורה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/01/2022 14:35

      שלום אלמוג,

      הן המשכיר והן השוכר כפופים לחובת תום לב בביצוע הוראותיו והמשכיר אינו יכול לנצל לרעה את האפשרות להציג את הדירה לקונים פוטנציאליים.

      על השוכר לאפשר למשכיר כניסה של אנשים באופן סביר, ולטעמי הדרישה להציג את הדירה 3 פעמים בשבוע חורגת ממתחם הסבירות אלא אם כן מדובר בתקופה מאד מוגבלת של שבוע/שבועיים, כריכוז מאמץ לסיוע במכירת הדירה.

      קביעת יום בשבוע היא סבירה וניתן להניח שיום שישי הוא יום נוח לאנשים רבים, אך למשכיר זכות שלא להסכים להצגת הדירה בכל יום שישי וכן לקבוע שעות מוגבלות בהן יסכים לכך .

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com