גירושין של זוג יהודים שנישאו בקפריסין

  • גירושין אזרחיים
    גיא | 13/01/2022 16:42

    שלום,

    אני ואשתי התחתנו בקפריסין לפני 8 שנים ומיד עברנו לחו"ל.
    מעולם לא נרשמנו במשרד הפנים (שנינו רווקים בתעודת זהות).

    כעת חזרנו לארץ ואנחנו רוצים להתגרש.
    שנינו יהודים, ולפי מה שקראתי תהיה עלינו חובה להתגרש ברבנות למרות שהתחתנו בחו"ל.

    רציתי לשאול מאחר ומעולם לא נרשמנו במשרד הפנים (כאמור, סטטוס "רווקים" בתעודות זהות), האם יש אפשרות להתגרש בבית משפט לענייני משפחה למרות ששנינו יהודים?

    תודה רבה!
    גיא

    • גירושין של זוג יהודים שנישאו בקפריסין
      עו"ד אורית אוחנה | 18/01/2022 15:49

      שלום גיא,

      מכיוון ששניכם יהודים (בני אותה דת), הגירושין צריכים להיערך על פי הדין הדתי שאתם משתייכים אליו, ועל כן יערכו בבית הדין הרבני. יתר העניינים הקשורים לגירושין, כגון: רכוש, מזונות ילדים/אישה וכו' יכולים להתנהל בבית המשפט לענייני משפחה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com