מה ניתן לעשות נגד רעש מטריד של נביחות כלבים?

  • כלביה
    אשר | 13/01/2022 14:41

    שלום,

    אני גר בקצה יישוב כאשר הטופוגרפיה היא כזו שיש כעין עמק קטן בינינו לבין היישוב ליד. על צלע ההר שם יש חוות סוסים ובתוכה כלביה (איני יודע אם חוקית או לא) שמכילה לפחות 5 כלבים. הם נובחים כמעט כל הזמן, אבל במיוחד בלילה וממש אי אפשר לישון. העמק מגביר את ההד.

    אני מחפש באינטרנט ולא מוצא תשובה לשאלות הבאות:
    מהי ההגדרה של כלביה?
    מהי כלביה בלתי חוקית?
    מהם התנאים הנדרשים לפתיחת כלביה?
    מה אפשר לעשות נגד כלביה כזו שמזיקה לשכנים?

    תודה

    • מה ניתן לעשות נגד רעש מטריד של נביחות כלבים?
      עו"ד עדי רחמים | 18/01/2022 22:26

      אשר שלום,

      ככל ונביחות הכלבים מהוות מטרד רעש בעוצמה ובתדירות גבוהים הגורמים לנזק והפרעה של ממש לשימוש סביר במקרקעין, ניתן להגיש תביעה נזיקית, כאשר בתי המשפט בוחנים את זכויות הפרט מול הנזק הנגרם כתוצאה מהמטרד.

      כמו כן יש מקום לבחון האם הכלביה פועלת בהתאם לדין ולפעול מול הרשות העירונית בשטחה היא פועלת.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד

      מנהלת פורום דיני נזיקין

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com