קיר מגן לשצ"פ

  • קיר מגן בית שטח פרטי לשצ"פ
    אילנה | 11/01/2022 09:42

    שלום

    באבן יהודה בתוכנית הצ/1-1 / 267א נעשו בשנה האחרונה עבודות פיתוח השטח .אנו, כמה בעלי מגרשים הגובלים עם שצ"פ הגבוה בכ '2.00 מטר ממפלס 00 של הבתים העתידים, פנינו למועצה בבקשה כי תבנה קיר מגן במיצר בין המגרשים על חשבונה .בטרם עבודות הפיתוח המגרשים שלנו היו בגובה השצ"פ .קנינו את המגרשים בטרם הייתה תוכנית פיתוח ..בהנחיות המרחביות לתוכנית רשום:4.א "במקרים בהם קיים הפרש בין השטח הציבורי לשטח הפרטי ונדרשת גדר שגובהה בין 1.50 - 3.פ00 ידרש פתרון של קיר תמך . הנסיגה האופקית תוסדר בתחום המגרש הפרטי ועומקה לא יפחת מ80 ס"מ .....

    4.ב ג. הוראות אלו לא יחולו במגרשים בהם מפלס הקרקע בשטח ה ציבורי גבוה ממפלס הקרקע במגרש הפרטי .

    למרות פנייתנו מסרבת הרשות המקומית לבנות או לממן את בניית הקיר בטענה שהיא לא עומדת לפתח את השצ"פ בשנים הקרובות .

    שאלתי : א.כאשר הגשנו תכנון ראשוני לבקשת היתר בניה דזרשה מחלקת ההנדסה כי כל הקיר ברוחב 20 סמ יבנה בשטח הפרטי .

    מה עלינו לעשות כדי שהרשות והשרונים יאשרו קיר במיצר וישתתפ]ו לפחות במחצית עלותו.

    פניתי בשאלה זו לפורום מקרקעין ונדלן והם הפנו אותנו לפורום תכנון ובניה .

    תודה

    אילנה

    • קיר מגן לשצ"פ
      עו"ד ציפי מרגלית | 08/02/2022 11:35

      אילנה שלום,

      מפנייתך מבינה שקיים קושי לגרום לרשות המקומית לשתף פעולה עם בניית הקיר. ייתכן ופנייה מסודרת ומפורטת, בכתב, ייתכן ובאמצעות עורך דין מטעמכם, תביא להקשבה ושתוף פעולה מצד הרשות.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il