הסכם מול עורך הדין

  • התייעצות לגבי התהליך
    יפית | 06/01/2022 10:21

    התחלנו בתהליך לקדם תמ"א 38 או פינוי בינוי. בחרנו עו"ד, וקיבלנו אישור של הדיירים על כך. עוה"ד מבקש מאיתנו לחתום על הסכם ליווי משפטי שכולל את החובות שלו כלפינו, התייחסות לשכ"ט והתייחסות למקרה של רצון לסיום ההתקשרות עם עוה"ד.

    האם זה נהוג לחתום על הסכם כזה?

    האם נדרש אישור מכל הדיירים או שהנציגות מספיקה?

    נושא של שכ"ט, זה בין היזם (שטרם נבחר)  לעוה"ד - למה אנחנו צריכים להיות חלק מזה?

    אשמח להסבר. תודה

    • הסכם מול עורך הדין
      עו"ד אילן הלוי | 09/01/2022 10:01

      יפית שלום רב

      החתימה מול עורך הדין שלכם היא הליך רגיל וטוב גם לכם, על מנת שיהיה ברור מה קורה במקרה שיחתם הסכם תמא ובמקרה שלא יחתם הסכם תמא.

      אם אכן נחתם הסכם תמ"א אז לרוב מצוין בהסכם מול עורך הדין שכרו ותנאי התשלום מולו. למרות שבסופו של דבר היזם נושא בשכר עורך הדין - חשוב לכם לדעת שהשכר סביר ולא מעבר למה שנהוג לשלם וכן שתנאי התשלום לשכר מבטיחים את הליווי מצד עורך הדין במהלך כל הפרויקט. גם מעבר לכך - מאחר ואתם הלקוחות שלו ולא היזם - על עורך הדין לערוך את ההסכם למתן שירותיו קודם כל מולכם, תוך שהיזם מאשר אך ורק את גובה ותנאי התשלום.

      אם בסופו של דבר לא יחתם הסכם תמ"א- חשוב לוודא שההסכם מול עורך הדין פוטר אותכם מתשלום גם במקרה כזה או לפחות ברור לכם מה ההתחייבויות שלכם כלפיו אם אין הסכם.

      אם הנציגות הוסמכה למנות עורך דין אז די בחתימתה. למעט במקרה בו חלה על הבעלים חובת תשלום כלשהיא שאז אני ממליץ להחתים את הבעלים עצמם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com