מינוי מנהל עיזבון והשגת חומר רפואי

  • מינוי מנהל עזבון / התנגדות לביצוע צוואה
    אלי לוי | 03/01/2022 17:06

    שלום

    אני מעוניין להתנגד לקיום צוואה ,בה נושלתי.

    בין השאר, עקב מצב נפשי של המצווה

    ברשותי, רק חלק מהחומר הרפואי.

    האם ניתן לבקש אורכה מהרשם,להגשת התנגדות, ממימאוכל לבקש מתן צו להעברת החומר?

    האם בצוואה בה אני י לא מופיע כיור,אוכל לבקש מנהל עזבון ,בטענה שיש חובות של המורים כלפי, ומשום שהועברו בזמנו כספים מחשבון משותף של ההורים לחשבון האב וממילא בעיזבון כלולים סכומים שלא מהוויםךם חלק מממו

    • מינוי מנהל עיזבון והשגת חומר רפואי
      עו"ד רוית טוב-לי | 05/01/2022 12:36

      אלי, שלום,

      אני מצטערת לקרוא שנושלת מהצוואה.

      הרשם לא מוסמך לתת לך צו להזמנת מסמכים רפואיים. אתה צריך להגיש התנגדות לרשם ולציין בה שהעילה היא אי כשירות. הרשם יעביר את התיק לבית המשפט לענייני משפחה, ואז תוכל לבקש שם, מהשופט, צו להזמנת מסמכים רפואיים.

      אתה רשאי להגיש בקשה למינוי מנהל עיזבון כנושה של העיזבון וגם כיורש פוטנציאלי (תהיה יורש אם ההתנגדות שלך תתקבל). לא בטוח שזה כדאי, כי העלויות כבדות. אין משמעות לעובדה שבצוואה כלולים סכומים שאינם חלק מהעיזבון - זה קשור להיקף העיזבון ולא לזהות היורשים.

      אני ממליצה לך בחום לא לעשות דבר לפני שאתה פונה עם כל החומר הרלוונטי לפגישת ייעוץ אצל עורך דין מומחה בהתנגדויות לצוואה, אמין, זמין ומנוסה. מעולם לא שמעתי על התנגדות לצוואה שהתקבלה, כאשר המתנגד ייצג את עצמו.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

    • תגובה לעוד בעניין התנגדות לצוואה ומטנ י מנהל
      אלי לוי | 05/01/2022 12:49

      שלום

      תודה על המענה.

      אני בשלב בו אני מברר את הדברים.

      1. מהו הגורם המתאים אם כן לטעון בעניין היקף בעיזבון ובאיזו עילה.

      2.במידה ואני נושה את מי אני אמור לתבוע אם אין מנהל עיזבון?

      3. האם אני יכול בקש אורכה להתנגדות ובאיזו עילה?

      4. האם אני אוכל להתנגד בגלל מצב נפשי ולחזור בי ,כאשר יתברר  המצב הנפשי  בהתאם לחומר.

      ידוע לי שיש רקע נפשי של נכות עקב היותו המנוח ניצול שואה,

      אבל ברור שעיון בחומר יבהיר יותר את המצב.

      תודה