השכרה תחת תקרת הפטור

  • הכנסות משכר דירה
    נועה | 03/01/2022 07:47

    שלום

    יש לי דירה שבעיקרון אפשר להשכיר אותה תמורת 5200 שח.

    חשבתי שכדי להתחמק מתשלום מס הכנסה על שכר הדירה אני יכולה לסכם עם השוכר שדמי השכירות יהיו רק 5000 לחודש, אבל אם יהיה צורך בתיקונים או שיפוצים בדירה השוכר ישלם אותם, עד לסכום של 2400 לשנה. אם עלות השיפוץ תהיה יותר מ2400 אז המשכיר ישלם.

    האם מותר לעשות הסכם כזה או שיש בזה בעיה חוקית? כי המטרה שלנו היא להתחמק מתשלום המס.

    תודה רבה

    • השכרה תחת תקרת הפטור
      עו"ד משה (מוש) גבע | 13/01/2022 19:16

      החלטה לקבל פחות כסף כדי להיכנס תחת הפטור היא לגיטימית ולא מהווה למיטב הבנתי התחמקות פסולה מתשלום מיסים.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il