תביעה נגד חברת ליסינג

  • מצג שווא ליסינג תפעולי
    מצג שווא ליסינג תפעולי | 31/12/2021 11:32

    שלום רב,

    בשנת 2019 עשיתי עסקת ליסינג תפעולי לחברה שלי. בשיחה עם הסוכן נאמר לי שאוכל לרכוש את הרכב עפ מחיר מחירון יצחק לוי בקיזוז 15% והבנתי שיש למעשה מחיר מוסכם מראש שהוא מחיר מחירון (דהיינו מחיר רכב בקיזוז 22% בקנייה מליסינג+כול ההורדות המקובלות עפ יצחק לוי) + 15%.

    בנוסף עפ ההתכתבויות ביננו ניתן לראות שהיה מחיר חודשי קבוע + החלפת בלמים ללא עלות והטבות נוספות כאשר בפועל ההטבות לא התקבלו+החיוב החודשי בפועל השתנה והיה צמוד מדד.

    כרגע אני מעוניין לרכוש את הרכב אבל הם לא מוכנים להוריד מעבר ל 15% וטוענים שאני חתום על הסכם וכל מה שנאמר לי במעמד הרכישה לא רלוונטי בעצם. בנוסף הם לא מוכנים להוציא לי דוח היעדר תביעות לח.פ ולרכב הספציפי שאני רוצה לרכוש ומחייבים אותי לכלול נהג ורכבים חלופיים נוספים שבהם היו מספר תאונות וכתוצאה מכך אף חברה אחרת לא רוצה לבטח אותי

     1. האם זו התנהגות תקינה משפטית?

    2. האם הם לא חייבים להוציא לי היעדר תביעות עפ מספר הרכב שאני רוצה לרכוש בלבד ולא לכלול את הרכבים החלופיים?

    3. האם יש עילה מוצקה לתביעה?

    תודה

    • תביעה נגד חברת ליסינג
      ליאור חאיק, עו"ד | 01/01/2022 14:07

      היי

      אין אפשרות לענות על השאלה בלי לבדוק את ההסכם וסעיפיו, ולכן גם אין אפשרות לקבוע האם יש עילה טובה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com