מכירת דירה במהלך הפרויקט

  • מכירת דירה בזמן פרוייקט תמא 38 /2
    יוסף | 30/12/2021 12:11

    שלום,

    קראתי שבנובמבר 2021 תוקן החוק ויראו במכירת דירה שנהרסה בזמן פרוייקט תמא 38 כדירת מגורים לצורך מס שבח  ולא כמכירת זכות אחרת. האם נובע מכך שמכירת הזכות לקבלת דירה לצד שלישי תזכה לפטורים של דירת מגורים יחידה , בהנחה שהיא כזו ?

    תודה

    יוסי

    • מכירת דירה במהלך הפרויקט
      עו"ד אילן הלוי | 03/01/2022 12:43

      שלום יוסי

      אכן החוק תוקן כפי שציינת ומס שבח יראה לטוב ולרע בדירה לה אתה זכאי בפרויקט כדירת מגורים לצורכי מס שבח. לכן אם תמכור אותה במהלך הפרויקט תהיה זכאי לפטורים כאילו מדובר בדירת מגורים (דירה יחידה או לא יחידה לפי המצב האישי שלך).

      עדין יש לזכור כי לרוב פרויקטים כאלו מלווים עם בנק מלווה שמשעבד את הדירה ולכן זה מערים קשיים על עצם המכירה גם ללא קשר לנושא המיסוי.

      בנוסף ומאחר ואיני מכר את המקרה הספציפי - ממליץ כי תתיעץ עם עו"ד פעם נוספת לפני המכירה עצמה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • למה "לטוב ולרע"
        יוסי | 05/01/2022 12:10

        תודה על התשובה המהירה.

        למה כתבת " לטוב ולרע" ?

        האם יש חסרון מיסויי כלשהוא

        בשינוי בחוק ?

        • מכירת דירה
          עו"ד אילן הלוי | 09/01/2022 12:57

          יוסי שלום

          לטוב כי אם תמכור את הדירה יראו בכך מכר דירה ולא זכות אחרת במקרקעין ובהתאם תוכל לבקש פטור או חישוב ליניארי מופחת

          לרע כי אם תמכור דירה אחרת יראו בכך דירה שניה.

          בברכה,

          אילן

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com