החלפת עו"ד מייצג ונציגות בתמ"א

  • החלפת עו"ד ונציגות דיירים בפרוייקט תמא
    אפרת | 28/12/2021 17:15

    מה ניתן לעשות כאשר מחצית מהדיירים מעוניינים בהחלפת העו"ד המייצגת את הדיירים בפרוייקט תמ"א ? ומה ניתן לעשות כאשר מחצית מהדיירים מעוניינים בהחלפת נציגות הדיירים ?

    עדיין לא נחתם הסכם.

    מה המשמעות ש- 50% מהדיירים יחתמו על הסכם תמ"א?

    תודה

    • החלפת עו"ד מייצג ונציגות בתמ"א
      עו"ד הדר פינק טבת | 03/01/2022 17:25

      שלום, אפרת

      משאלתך אני מבינה שהגעתם למצב לא טוב, כשאין הסכמות בין הבעלים.

      החלפת נציגות הכרחית כאשר הנציגות אינה מייצגת את האינטרסים של רוב בעלי הדירות. הנציגות היא גוף וולונטרי, שאמור לשמש כקשר בין הבעלים לבין המייצג, ובמידת הצורך אל מול היזם. בהעדר ייצוג נאות יש לקיים אסיפה כללית שלא מן המניין ולבחור נציגות חדשה.

      כך גם לגבי ייצוג משפטי - אם הוא אינו ראוי ואינו עונה על דרישותיכם.

      בהסכם הייצוג צריכה להיות הוראה על הפסקת ייצוג. ככל שניתן שירות לכלל הבעלים ובמקצועיות, יש לשלם תמורתו, ויש לדאוג להחלפה בין עו"ד היוצאת לבין זו שתבוא אחריה.

      חתימה של מחצית מבעלי הזכויות אינה מספקת, שכן הרוב הדרוש הוא 80% מבעלי הזכויות וכן בעלי זכויות ברכוש המשותף. לכן למחצית אין משמעות מחייבת.

      אם הכוונה להחליף את הייצוג, אזי איני רואה מה הטעם להחתים מחצית מבעלי הזכויות, כאשר הייצוג החדש יביא, מן הסתם, לעריכת הסכם חדש.

      מקווה שתצליחו לסדר את העניינים ביניכם

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com