הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

"תביעה שהגשתי למשרד הביטחון על רקע נפשי נדחתה – מה ניתן לעשות?"

  • תביעה למשרד הביטחון
    אודי | 28/12/2021 15:58

    הגשתי תביעה למשרד הביטחון על רקע נפשי ודחו את תביעתי. נבדקתי על ידי פסיכיאטר שציין בחוו"ד שאין קשר סיבתי בין מצבי הנפשי לבין השירות הצבאי שלי.

    האם יש מה לעשות? שרתתי בקרבי ומאז מצבי הנפשי התדרדר אין ספק שזה קשור להתמודדויות הרבות שחוויתי.

    • "תביעה שהגשתי למשרד הביטחון על רקע נפשי נדחתה – מה ניתן לעשות?"
      עו"ד רונן לפיד | 04/01/2022 12:20

      שלום אודי,

      פעמים רבות מומחה מטעם משהב"ט שולל קשר סיבתי לאירוע הצבאי.

      בעיקר במקרים של מחלות מסוג סכיזופרניה או דו קטוביות (מאניה דיפרסיה) אשר הינן מחלות שהסיבות לפריצתן לא ידוע.

      במקרים שאפשר להוכיח לחץ, תנאי שירות, מצבים מסכנים חיים - אפשר לקבל הכרה מלאה אך לקוב חלקית בשיעורים שנעים בין 30-100% מהנזק של המחלה.

      מאחר והמומחה של משהב"ט הינו פסיכיאטר אזי עליך להגיש חוות דעת רפואת פסיכיאטרית יקרה מאוד (כ-10,000 ש"ח לוקח מומחה שכזה) ולהגיש ערר לבית המשפט לוועדות לערעורי נכים.

      הדרך לדאבון הלב ארוכה מאוד, יקרה מאוד - לחייל אין את אותם אמצעיים וכספים שיש למשהב"ט לצורך ניהול תביעה שכזו - ומה שעצוב הינו שבשל חיסרון כיס אתה עשויי לאבד את זכויותיך (שהינן משמעותיות מאוד)

      בהצלחה. פשוט להבין שזה הליך ארוך ויקר שיחייב מומחה רפואי וככל הנראה גם עורך דין שבקיא בניהול תיק שכזה בקצין תגמולים

      בברכה,

      רונן לפיד, עו"ד
      מנהל פורום נכי צה"ל ומשרד הביטחון
      טלפון: 04-6983391 ; מייל: lapidr66@gmail.com