מהו תקדים מבחינה משפטית?

  • פס"ד הילה שיאון נגד עמוס דוידוף
    דודו | 25/12/2021 23:33

    תא (פ"ת) 29821-12-15 הילה שיאון נ' אמנון דוידוף (ניתן ב-2019), נפסקו פיצויים בסך כ-11 אש"ח (בעיקר על עוגמת נפש) לטובת התובעת עקב רשלנות רפואית וטרינרית של המרפאה הווטרינרית בטיפול בכלב "פרינס", בעיקר על סמך הקלטה של שיחת טלפון עם הוטרינר זמן קצר לאחר שהכלב נפטר שסתרה לגמרי את גרסתו בבית המשפט.

    האם מדובר בעינייך בפסק דין תקדימי (למרות שזה בשלום) שפותח פתח רחב להגשת תביעות רשלנות וטרינרית במקרים נוספים?

    • מהו תקדים מבחינה משפטית?
      עו"ד ורד פרי | 03/01/2022 11:36

      שלום דודו,

      היה גם פסק-דין קודם שהכיר בחובת הזהירות של רופא וטרינרי כלפי בעל החיים בו הוא מטפל, הגם ששם התביעה נדחתה.
      פסק-הדין בתיק זה אינו תקדים במובן שאין חובה על בתי המשפט לנהוג על פיו. תקדים הוא רק פסק-דין של בית-המשפט העליון, שיש חובה לנהוג על פיו. פסק-הדין של בתי המשפט האחרים הם כאלה שעשויים לשכנע ללכת בדרך שהם התוו - אבל לא מחייבים את הערכאות האחרות.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il