השפעת מידע שלילי ב BDI או מאגר בנק ישראל

  • סירוב לשירות ללקוח
    הראל | 25/12/2021 22:35

                     אדם שיש אצלו כרגע BDI שלילי והוא חסום לקבל אופציה להיות במינוס וגם כרטיס

     אשראי שלא לדבר על צ'קים  בבנק שלו מה הוא יכול לעשות אם הוא  קיבל הפטר לפני שנה  ועדיין

      באותו סטטוס  .?

    • השפעת מידע שלילי ב BDI או מאגר בנק ישראל
      עו"ד אסף מירוז | 26/12/2021 13:03

      הראל שלום

      מידע שלילי ב BDI/בנק ישראל אכן מקשה על קבלת אשראי ולעתים אף מונע, למרות שאין איסור פורמלי.

      קבלת הפטר (בפשר?) אינה מוחקת את המידע השלילי, שנשאר עוד מספר שנים גם לאחר ההפטר.

      שירות אשראי הוא לא מסוג השירות שבנק חייב לתת לפי חוק, אלא יש לו בנושא הזה שיקול דעת רח מאוד.

      אני מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com