בקשה לשינוי עילת סגירה והגשת תלונה

  • מידע חדש המתגלה למשטרה
    רמי | 22/12/2021 19:22

    הגשתי בקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה עקב תלונת שווא של איומים שנסגרה מחוסר ראיות, אך בה גם ציינתי שאותו מתלונן ירה עליי בעבר מאקדח אויר, הביא שני אנשים קרובים לאיים עליי לרבות ניסיון תקיפה תוך הסגת גבול ואיום להשחתת רכוש, הנושא מגובה בקלטת מתוך מצלמת הרכב וצילומים אחרים.

    אני שואל האם קצין אח*מ שאליו הופנתה הבקשה יכול להתייחס לאירוע זה ולהורות במקביל על פתיחה בחקירה עצמאית עקב חשד לפלילים? יש עוד אירוע פלילי אחר שציינתי שנעשה עליי .

    האם חובתו על פי החוק לפתוח בחקירה עקב ראיות חדשות שהובאו בתוך הבקשה ומידע שהגיע לידיעתו ושתהווה כתחליף לתלונה שהושגה בכל דרך אחרת או שהוא יתייחס נקודתית רק לבקשה עצמה ויתעלם מעבירות הפליליות שנעשו כלפיי.

    אודה לתשובה מקצועית תודה.

    • בקשה לשינוי עילת סגירה והגשת תלונה
      עו"ד עדי בוקר | 26/12/2021 20:10

      רמי ערב טוב,

      אכן על קצין המשטרה לפעול על מנת לחקור את העבירה הלכאורית אשר העברת לגביה ראיות כחלק מבקשתך לשינוי עילת הסגירה.

      עם זאת, לא הייתי סומך על המערכת שתפעל באופן אוטומטי שכזה והייתי מגיש תלונה בנפרד לבקשה על מנת לוודא כי היא מטופלת בנפרד ובאופן יעיל שאינו תלוי במענה שתקבל לבקשה לשינוי עילת הסגירה.

      המשך שבוע נפלא.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com