הוספת השוכר כמבוטח בפוליסת הביטוח

  • האם יש סיכון מהוספת שוכר כמבוטח לביטוח של המשכיר?
    דוד | 20/12/2021 21:05

    נניח ששוכר אינו מוכן לערוך ביטוח תכולה ולכן המשכיר ערך בעצמו ביטוח מבנה ותכולה והוסיף את השוכר כמבוטח, האם במקרה שבו השוכר יגרום נזק למבנה (בזדון או ברשלנות) יכול להיות שחברת הביטוח תדחה את התביעה של המשכיר בתואנה שמדובר בנזק שהמבוטח גרם לעצמו?

    אם זה אכן תרחיש אפשרי, אז הפתרון הוא לעשות בנפרד שתי פולסיות ביטוח מבנה וביטוח תכולה ולהוסיף את השוכר כמבוטח רק לביטוח התכולה?

    • הוספת השוכר כמבוטח בפוליסת הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 23/12/2021 15:54

      שלום רב,

      אם השוכר מופיע כמבוטח בפוליסה, הרי שככל וייגרמו נזקים למבנה חברת הביטוח אמורה לשלם את התגמולים הרלוונטיים. אם מדובר בנזק בזדון, אז הוא לא בהכרח מכוסה בפוליסה אבל אז עומדת כמובן עילת תביעה ישירות נגד השוכר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il