היזק לרכוש ותלונה במשטרה

  • בעיה
    יורם | 20/12/2021 00:13

    אני מתגורר עם אחיי בבית משותף שלנו ואחד הילדים שלהם(בן19) גורם לבעיות בבית לוקח בכוח רכוש שלא שייך לו מקלל שותה אלכוהל מאיים לפגוע בסבתו אם היא לא תפסיק לדבר איתו קיצור מטיל אימה על כולם .....לפני שנתיים הוא עבר לפנימייה וחוזר פעם בשבוע לבית אבל כל פעם שהוא מגיע הוא מתחיל לריב עם המשפחה שגרה בבית הוא נעצר על זה שהוא שבר דלת של ארון בגדים ושוחרר לאחר מספר שעות.....כרגע הוא מתגורר בפנימייה לבוגרים  כי הוא הורס רכוש שעולה המון כסף ומעדיף שישאר בפנימייה שלו וישמור מרחק מהבית ....ביום שישי הוא שבר את הכיור(חרסינה) שבמקלחת ועוד מספר נזקים אין לי כוח לשלם על הנזק לרכוש שהוא עושה....הוא יכול להישאר בפנימייה אבל הוא בא כדי לשתות עם חברים שלו האם ניתן לגרש אותו מהבית.....הוא דחף את סבתו ולקח  מפתח של הבית..וכאשר ניסיתי לגונן עליה הוא תקף אותי פיזית יש לי חבלות ברגליים ובידיים והבלגתי לו על זה ולא הגשתי תלונה נגדו אבל הוא עדיין מזלזל בכל בני המשפחה שמתגורים בבית וממשיך להרוס רכוש מה הפתרון של הבעיה?

    • היזק לרכוש ותלונה במשטרה
      עו"ד יניב זוסמן | 20/12/2021 11:04

      יורם שלום,

      צר לי לשמוע על המצב המורכב אליו נקלעתם.

      ישנן מספר דרכי פעולה, בין היתר, להגיש תלונה במשטרה או/וגם להוציא צו הרחקה שימנע ממנו לחזור לדירה גם כאשר הוא חוזר רק לחופשות.

      במידה וישנן שאלות נוספות, אשמח לסייע.

      בברכה,

      יניב זוסמן, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב שאול המלך 8, תל אביב, בית אמות המשפט, קומה 10
      טלפון: 052-5199949 ; מייל: yanivzus@gmail.com

      • שאלה נוספת
        יורם | 20/12/2021 14:03

        אם אני נועל את הדלת ולא מאפשר לו להיכנס כדי שילך בחזרה לפנימייה האם זו עבירה פלילית?? למרות שגילו מעל 18 אני רוצה לציין שהדירה והפנימייה נמצאים באותו העיר במרחק של כ40 דקות הליכה

        • היזק לרכוש המשך
          עו"ד יניב זוסמן | 20/12/2021 14:34

          שלום,

          אם הדירה לא רשומה על שמו, זו זכותך לא לפתוח את הדלת. שים לב שיתכן ותהיינה השלכות לסירובך לפתוח את הדלת, שיכולות בקלות להוביל להסלמת האירוע ולהתערבות משטרתית.

          אני ממליץ לך לנהוג בעניין הזה בשיקול דעת ובכובד ראש.

          מקווה שעזרתי

          בברכה,

          יניב זוסמן, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          רחוב שאול המלך 8, תל אביב, בית אמות המשפט, קומה 10
          טלפון: 052-5199949 ; מייל: yanivzus@gmail.com

          • הבהרה
            יורם | 20/12/2021 15:14

            הדירה שייכת לסבתו שרשמה בירושה את שמי ושם האמא שלו בלבד! אבל גם האמא הסבתא שלו לא רוצות שהוא יגיע לדירה כי הוא תוקף פיזית!! ומאיים! על סבתו,אימו,ואחיו הקטן,וכמובן שגם אני סובל מימנו...אבל אף אחד לא רוצה להגיש תלונה! אלה לסיים את העניין בזה שהוא ישאר בפנימייה

            • מענה להבהרה
              עו"ד יניב זוסמן | 20/12/2021 15:26

              יורם היקר,

              מניסיוני ולצערי הרב זה אף פעם לא נגמר רק בזה.

              מציע לך שוב- בדוק היטב את כל האופציות.

              בכל שאלה נוספת אשמח לסייע.

              בברכה,

              יניב זוסמן, עו"ד
              מנהל פורום פלילי

              רחוב שאול המלך 8, תל אביב, בית אמות המשפט, קומה 10
              טלפון: 052-5199949 ; מייל: yanivzus@gmail.com

              • אופציה אחרת?
                יורם | 20/12/2021 16:14

                אין לי הרבה אופציות..הגשנו תלונה על נזק לרכוש ותקיפה אבל התיק נסגר באזהרה נגדו בלבד! ועוד הוא ממשיך לאיים לנקום בכל בני הבית...לכן מה שאומר שצריכה להיות תקיפה חמורה כלפינו ואז יתעוררו! ולמה שאסכים להכניס אדם שתוקף אותי מקלל ומאיים עליי לתוך הבית.. בזמן שהוא יכול להישאר בפנימייה ולמנוע את כל הבלגן הזה....אין לי ברירה אחרת אסור לו להיכנס לדירה וכולם מסכימים  סבלנו 4 שנים הרי הוא לא מפסיק גם כאשר הוא נכנס לדירה יש אלימות והרס מצידו אני לא יודע על עוד אפשרות נוספת יותר טובה!?

    • חוקר פרטי
      אבי | 24/12/2021 02:28

      אשמח לסייע בחקירה באם תצטרך חוקר פרטי 0503002992