פיצול דירה

  • פיצול דירה
    קליין | 19/12/2021 17:56

    דירה ששימשה בעבר חלקה האחד לחנות וחלקה השני הצמוד אליה למגורים (של בעל החנות) נרשמה בטאבו כיחידה אחת ושמשה כולה לחנות. הניתן לפצל אותה חזר לשניים, חלק לחנות (מושכרת) וחלק שני לדירה (מושכרת לשוכר נפרד) ולהקים בין החנות לדירה מחיצה קבועה, המפרידה בין החנות לדירה כך שאין מעבר מהחנות לדירה ולהיפך. אזכיר שכל ההכנה לאינסטלציה בדירה כבר הייתה קיימת מהעבר, מטבח , שירותים וכו'. הפיצול לשני דירות נוצר רק ע"י המחיצה המפרדת. האם זה מותר?

    • פיצול דירה
      עו"ד ציפי מרגלית | 03/01/2022 19:17

      קליין שלום,

      השימושים המותרים בשטח המתואר הם אותם שימושים המופיעים בהיתר הבניה אשר ניתן בעת הבניה, או, כל היתר אחר מאוחר יותר. קיומן של מערכות אינסטלציה אינו מעיד על חוקיות ההיתר. מוזמן לבדוק בועדה המקומית מה השימוש לו ניתן היתר.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il