עבירת התקיפה והגנה עצמית

  • חטיפה של סמארטפון מהיד במהלך עימות מילולי
    ירון | 17/12/2021 17:27

    מה קובע המחוקק במקרה של עימות מילולי בסופר עם אחד העובדים בה נאלצתי להפעיל את מצלמת הסמארטפון ולצלם? שאותו עובד חטף לי אותו מהיד? האם זו נחשבת תקיפה ? האם במקרה של הגנה עצמית זה היה לגיטימי וחוקי מבחינתי להתגונן על ידי אגרוף? בנוסף האם כשאני מרגיש מאויים בעקבות מישהו שמאיים בתקיפה זכותי לשאת מהלום חשמלי ולהפעילו (לא על התוקף) כדי שיבהל מהרעש ויוותר על תוכניתו? שאלות חשובות בתקופה זו. תודה

    • עבירת התקיפה והגנה עצמית
      עו"ד יניב זוסמן | 19/12/2021 11:35

      שלום ירון,

      אכן, יתכן וחטיפת הפלאפון עולה כדי עבירת תקיפה. על פי הגדרת הסעיף- "המכה אדם, נוגע בו, דוחפו או מפעיל על גופו כוח בדרך אחרת, במישרין או בעקיפין, בלא הסכמתו, הרי זו תקיפה".

      כמפורט לעיל, הרי שיתכן ומדובר בתקיפה, אך כל מקרה נבחן בהתאם לנסיבותיו הספציפיות של המקרה.

      בנוגע לשאלתך בעניין הגנה עצמית- באירוע כפי שאתה מתאר אותו, נראה כי לא הייתה הצדקה למהלומת אגרוף, בהתאם לתנאים הקבועים בכל הנוגע להגנה עצמית.

      בכל שאלה נוספת אשמח לסייע.

      בברכה,

      יניב זוסמן, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב שאול המלך 8, תל אביב, בית אמות המשפט, קומה 10
      טלפון: 052-5199949 ; מייל: yanivzus@gmail.com

    • הגנה עצמית
      עו"ד עדי בוקר | 19/12/2021 16:23

      ירון שלום,

      חטיפת הנייד שלך יכולה להיחשב כעבירה אך הכל תלוי בנסיבות העניין ותוצאות החטיפה.

      הגנה עצמית הינה הגדרה משפטית רחבה שצריכה לעמוד בתנאים שנקבעו בפסיקה, נדמה כך באופן כללי בנסיבות שתיארת, כי אם היית "מתגונן" באמצעות אגרוף במקרה הזה לא היה ניתן לטעון כי מדובר בהגנה עצמית.

      לעניין השימוש במהלום חשמלי הרי שעל אף שמדובר בכלי שעושים בו שימוש לצרכי הגנה עצמית הרי שתוצאות ונסיבות השימוש בו הם שיקבעו את התוצאה המשפטית ועל כן לא ניתן לענות על שאלתך באופן חד משמעי.

      אציין שבכל הקשור להגנה עצמית יש צורך לפעול באופן שונה בהתאם לכל מקרה ומקרה ואם קיימת אפשרות להימנע מאלימות הרי שזוהי ברירת המחדל המועדפת.

      המשך שבוע טוב.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com