ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה

  • מה דעתך על ביטוח אובדן כושר עבודה בקרנות פנסיה?
    יוסי | 13/12/2021 13:45

    מדובר בסוג של מקרה ייחודי של ביטוח חובה שלא נמכר ע"י חברות ביטוח שמתחרות בו עם מוצרים משלהן.

    האם באמת להתרשמותך מפסקי דין בנושא שצודקות חברות הביטוח שטוענות שהביטוח בפנסיה נחות משמעותית מהביטוחים שלהן?

    • ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה
      עו"ד מיטל ירון | 16/12/2021 17:20

      יוסי שלום

      ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה אכן נחשב לנחות יותר.

      בחברת ביטוח קיימים מגוון סוגים של ביטוחי אי כושר עבודה הכוללים גם ביטוח לעיסוק הספציפי של המבוטח ואילו בקרן הפנסיה מדובר בביטוח אחיד שנמכר על ידי כל הקרנות.

      מעבר לכך, חוק חוזה הביטוח שהוא חוק צרכני שנועד להגן על המבוטח אינו חל על קרנות הפנסיה וכך גם פסיקת בית המשפט העליון שעוסקת בחוק. לכן, ייתכנו מקרים שמבוטח יהיה זכאי לתשלום תגמולי ביטוח במקרה של אובדן כושר עבודה כאשר יש לו כיסוי אובדן כושר עבודה בחברת ביטוח ומבוטח אחר בעל נתונים זהים (כגון מקצוע וסוג הפגיעה) לא היה זכאי תחת הכיסוי בקרן הפנסיה.

      אלה רק מקצת ההבדלים בין כיסוי אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה מול כיסוי אובדן כושר עבודה בחברת ביטוח.

      ניתן לשפר את כיסוי אובדן הכושר בקרן הפנסיה על ידי רכישת "מטריה ביטוחית" - הרחבה של כיסוי בקרן הפנסיה. תחת מטרייה זו יש כמה סוגי הרחבות כגון: הרחבה עבור הגדרה ספציפית של עיסוק, עבור ביטול תקופת אכשרה, ועבור ביטול קיזוזים מול גורמים ממשלתיים.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law