רעט מטריד מדירת השכן- כיצד ניתן לפעול משפטית?

  • מטרד רעש יום יומי,מהדירה שמעליי
    אלקי | 13/12/2021 01:09

    שלום רב

    אני נכה 100% מתגורר בדירת עמידר בביניין8 קומות כשאני בקומה אמצעיתfl aמעליי דיירים.

    נכנסתי לגור שם עם הוריי ואחי לפני 45 שנה,

    , כיום אני לבד בדירה הזו,הוריי נפטרו, אחי עזב את הארץ.

    הסיפור הוא כזה ,בדירה הפרטית מעליי השייכת למישפחה מסוימת גרו זוג מבוגר

    לפני שנתיים בעקבות פנייתי לעמידר לדווח על כתמים בתקרת המקלחת אצלי,כתמים וטיח מיתקלף כתוצאה מרטיבות שמגיעה מהרצפה שלהם,מצנרת ניקוז חלודה,דיברה איתם פקידת עמידר, האיש בתגובה התחצף אליה והשיחה הסתיימה, מאותו היום הוא החל לגרור אצלו את רהיטיו הכבדים ולהזיז אותם עשרות פעמים ביום, כדיי ליצור מטרד רעש, שאני אשמע חריקות וגרירות על התקרה שלי,

    זה נמשך שנתיים, ואני הבלגתי, בחודש מאי הבן שלהם הוציא אותם מהדירה ולקח אותם לגור לידו בעיר אחרת, כשכמובן לא בוצע תיקון ברצפה שלהם והכתמים עם הרטיבות אצלי בתקרה.

    הבן שלהם לקח את הדירה הזו והביא לשם חברים שלו,אדם מבוגר הבת שלו ושני ילדיה

    בתשעה באב לפני שהם נכנסו לגור שם באו יום אחד הבן של בעל הדירה והאישה הזו,לדירה והתפרעו השתוללו גררו חפצים והשליכו חפצים כבדים על הרצפה פשוט אחוזי אמוק, קראתי למשטרה שהגיעה ןהישתיקה אותם רק לאותו היום, למחרת הם חזרו והשתוללו פי כמה יותר, הנקודה היא שהאישה הזו עם ילדייה ואביה גרים שם, ועושים לי את המוות יום יום,גרירות רהיטים חפצים,השלכת חפצים על הרצפה מידיי פעם ברחבי הדירה,בנוסף מרשים השתוללות של הילדים שיתפרעו ככל חפצם

    אני סובל את זה יום יום,וזה הגיע לדרגה בלתי נסבלת,אני אדם חולה ואני לא מסוגל יותר לגור בדירה הזו,בצורה כזו עם חיות ברבריות כאלה.

    אני מוגבל בניידות,והנכות היא גם כללית,הבריאות הכללית והנפשית שלי נפגעו מאז החלה מסכת הטירוף הזה,אני מרגיש אם זה ימשך עוד זמן,אני פשוט לא אחזיק מעמד,הבריאות שלי לא במצב טוב,ואני בסטרס נוראי יום יום,

    אני אובד עצות ,מה לעשות? אני מוגבל מאוד באמצעים כלכליים,חי מקצבת ב, ל,  ואני מניח ששכירת עו'ד לשם תביעה להפסקת הרעש,היא בעלות לא קטנה,האם  אכן כך?

    תודה מראש עבור תגובתכם.

    • רעט מטריד מדירת השכן- כיצד ניתן לפעול משפטית?
      עו"ד עדי רחמים | 16/12/2021 15:41

      אלקי שלום.

      ככל והרעשים שתיארת חורגים מרעש סביר של אדם המשתמש בדירתו בעוצמה ובתדירות גבוהים, יש מקום לבחון הגשת תביעה בגין מטרד יחיד.

      לעיתים מכתב דרישה מעורך דין לצד המרעיש מספק ויכול לסיים את המחלוקת.

      ככל ואין בידך לפעול משפטית הנך יכול לפנות לסיוע המשפטי ולבדוק את זכאותך במימון שכר טרחת עורך דין לייצגך.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com