תביעה שכנגד ואחריות לנזקי רכוש

  • שאלה בעניין תביעות רכוש-רכב
    אורנה | 11/12/2021 15:53

    צריכה עזרה בהבנת הסיטואציה. מישהו נכנס בי בטעות, לא נגרמו לנו נזקי גוף אלא נזקי רכוש. אני לקחתי את האוטו לתיקון, ותבעתי את הביטוח של מי שפגע בי. אח"כ הסתבר שהתביעה לא אושרה כי הפוגע התנער מאחריות.  החלטתי לתבוע באמצעות עו"ד בבית משפט ולא לפנות לחברת ביטוח שלי. בנתיים מי שפגע ניסה להגיש תביעה צד ג' לביטוח שלי, שהביטוח שלי דחה.

    א. הבנתי שבעקבות התביעה שלי שהוגשה לבית משפט ניתן להגיש נגדי תביעה שכנגד. מה הדד ליין לזה? איך אדע האם הוגשה תביעה כזאת?

    ב. אם תוגש תביעה שכנגד האם חברת הביטוח שלי בהכרח תהיה צד בעניין ? (אם כן, האם יש דרך להמנע מזה?)

    ג. אם לא תוגש תביעה שכנגד, ויוחלט במשפט שיש לי אחריות כלשהי לתאונה, האם הצד ג' יוכלו לפנות עם הפסק דין לביטוח שלי בדרישה לשאת בעלויות היחסיות? או שרק אם הוא יגיש תביעה שכנגד?

    ד. שאלה לצורך הבנה תאורטית - אם למשל הנזק שלי הוא 5 אלף והנזק של הצד ג הוא 20 אלף ומחלקים אחריות חצי חצי- האם זה אומר שאף צד לא משלם לשני או שזה אומר שאני אצטרך לשלם לצד ג' 7.5 אלף ש"ח?

    אודה מאוד למענה, שבוע מקסים

    • תביעה שכנגד ואחריות לנזקי רכוש
      עו"ד מיטל ירון | 16/12/2021 18:45

      שלום אורנה,

      תביעה שכנגד יש להגיש יחד עם כתב ההגנה והנתבע (התובע שכנגד) נדרש להמציא לך או לעו"ד שלך את כתב התביעה שכנגד.

      בכל מקרה, בעל הרכב השני לא מחוייב להגיש כתב תביעה שכנגד אלא יכול להגיש תביעה נפרדת ולבקש לאחד את התביעות.

      בעל הרכב השני לא מחויב להגיש את התביעה ישירות נגד חברת הביטוח שלך. ניתן להגיש את התביעה רק נגדך אבל חברת הביטוח שלך, שמבטחת אותך באחריות כלפי צד שלישי, אמורה ליטול על עצמה את הייצוג שלך ולתת לך כיסוי ביטוחי.

      ככל שתוטל עליך אחריות - קביעה כזו תחשב כהשתק פלוגתא - פירוש הדבר שאם במשפט הראשון הועמדה במחלוקת שאלה עובדתית, שהיתה חיונית לתוצאה הסופית, והיא הוכרעה שם במפורש או מכללא,  אז אותם בעלי דין וחליפיהם יהיו מושתקים מלהתדיין לגביה מחדש במשפט השני).

      בעל הרכב השני יוכל לפנות אם פסק הדין שיטיל עליך אחריות לחברת הביטוח שלך ולדרוש תשלום על בסיסו.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law