צו ראשון ורישום פלילי

  • צו ראשון
    ארמני | 08/12/2021 23:07

    היי , אני מתגייס בקרוב ורשום לי בצו ראשון האם הייתה לך מעורבות עם המשטרה. אני מאד רוצה להתגייס ליחידה מיוחדת , ולצערי היה לי מקרה שטותי לפני שנה-שנתיים עם נער אחד , התפתח אצלנו שיחה לא טובה בווצפ וקרה מה שקרה הוא הגיש תלונה בגין איומים , נחקרתי בחשד והודתי באשמה והצטערתי מאד אמרתי שזה היה בצחוק והייתי מאד כועס. לא נפתח תיק פלילי אלא נתנו לי הרחקה מהנער ברשת החברתית , ובנוסף תנאי שאני לא אעבור על אף חוק במשך 6 חודשים. מה השם של הדבר שניתן לי? והאם הוא נמחק במאגר המשטרה? אני פשוט לא רוצה לציין את זה , זה ממש שטותי ואני מפחד שהדבר הזה יפגע בסיכויים שלי זה היה בתקופה שלא הייתי רציני בקשר לצבא. אשמח לתשובה תודה!

    • צו ראשון ורישום פלילי
      עו"ד עדי בוקר | 09/12/2021 08:11

      בוקר אור,

      בשאלתך חסרים פרטים על מנת לדייק את התשובה אבל על פניו מדובר בהליך יחסית חדש העונה לשם "הסדר מותנה" הליך שמתקיים בעבירות שאינן חמורות ומטרתו לסיים את התיק בהליך מנהלי חלף ההליך הפלילי, לחילופין, יתכן ומדובר בהליך "קדם" שהינו ייחודי לתיקי נוער.

      לעניין הרישום, אכן מדובר בהליך שנמחק מהמרשם באופן מהיר כדי לא להשאיר כתם במי שמנהל את חייו באופן נורמטיבי אבל על מנת להיות בטוח שאכן נמחק מהמרשם עלייך לפנות לתחנת המשטרה עם תעודת זהות ולבקש לקבל עותק מהמרשם הפלילי שלך.

      על אף כל האמור לעיל, גם אם הרישום שלך נקי, לא אוכל להמליץ לך על הסתרת מידע מהצבא על "מעורבות עם המשטרה" כפי שציינת, שכן גם חקירה באזהרה נכנסת בגדר ההגדרה שלך ויתכן כי הסתרת מידע רק יפגע בסיכוייך להשתלב ביחידה מובחרת...

      מאחל לך הרבה הצלחה בצבא ובכלל, שמור על עצמך.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com