התיישנות חריגת בניה

  • התיישנות חריגת בניה
    רביע | 07/12/2021 13:57

    שלום רב,

    יש לי שאלה בנושא התיישנות חריגת בניה, יש לי עסק שקיים משנת 2007 שקיבל היתר בניה. העניין הוא שמי שבנה את העסק שעשוי קונסצרוקציה ברזל הוא השוכר הראשון שהוא קרוב משפחה אשר שכר את הקרקע ובנה עליה את הבנין. לאחר שעזב את העסק שכר אותו שוכר חדש משנת 2016 והוא גילה שיש חריגה קטנה בקדמת העסק דבר שלא ידעתי כי השוכר הראשון הסתיר את זה ממני. משנודע לי על העניין שכרתי שירותי מודד מוסמך שהגיש בקשה לועדה לתכנון ובניה להכשרת החריגה.

    אני רוצה לדעת האם בסטואציה כזאת יש התיישנות על חריגת הבניה, הרי החריגה קיימת משנת 2007 והועדה לא רוצה לעשות כלום בעניין לא לבוא איתי דין וחשבון וגם לא לאשר את החריגה.

    אשמח לקבל חוות דעת בנושא.

    תודה.

    • התיישנות חריגת בניה
      עו"ד ציפי מרגלית | 03/01/2022 19:07

      רביע שלום,

      אין התיישנות על עצם העבירה של חריגת בניה. ההתישנות יכולה להיות על ההיבט הפלילי. כלומר, יכול שיינתן צו להריסה ללא הרשעה.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il