טופס 161

  • קבלת טפסי 161א+161 בסיום עבודה-דחוף
    שרון | 04/12/2021 09:41

    שלום רב,

    אני עובד מ-14.2.21.המעסיק פיטר אותי וביקש שאגיע לעבודה בימי ההודעה המוקדמת (כלומר עד 12/12/21 כולל).

    את השכר האחרון שלי (בגין חודש דצמבר) אקבל ב-9.1.22. מה החוק אומר לגבי המועד שבו  אני אמור לקבל טופס 161+161א ומכתב שחרור הכספים מהמעסיק ?האם במועד קבלת השכר האחרון או שהמעסיק יכול למשוך זאת למועד מאוחר יותר?  עד איזה מועד לכל המאוחר? ומה אני אמור לעשות עם הטפסים האלה?

    • טופס 161
      עו"ד נטלי אבני | 08/12/2021 16:53

      הי שרון,

      הטפסים הללו ימסרו לידיך כפי הנראה עם קבלת התלוש האחרון או בסמוך לאחר מכן.

      טופס 161א הינו הודעת העובד עקב פרישה מעבודה. הטופס נועד לעובד לצורך דיווח למס הכנסה על הכספים ששולמו לעובד במועד עזיבת עבודה.

      טופס 161, או הודעת מעביד על פרישה מעבודה של עובד, הוא הטופס אותו מגישים לעובד בסיום עבודה. המדריך המלא, כיצד יש למלא את טופס 161 בהתאם לתקנות האחרונות של רשות המיסים.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com