זכות מגורים

  • זכות מגורים
    שני | 02/12/2021 16:12

    שלום רב

    אני גרה עם הורי כל חיי, אבי נפטר ונשארתי לגור עם אימי בדירה אחרת כחמש שנים, אני לא עובדת, אחותי אפוטרופוסית של אימי (גוף ורכוש), היא רוצה לשלוח את אמא למוסד ולהשכיר את הבית. האם היא יכולה לדרוש להוציא אותי מהבית בטענה שאין מספיק כסף למוסד? אם כן, האם היא חייבת לספק לי דיור חלופי? או פיצוי?

    תודה מראש

    שני

    • זכות מגורים
      שני | 09/12/2021 22:50

      שלום אשמח לתגובה בעניין 'זכות מגורים', כדי להיערך למצב שאזרק מהדירה למרות שזכותי להמשיך לגור בה תודה שני

    • פינוי מהבית של בגירה שמתגוררת עם אמה היוצאת למוסד
      עו"ד אורית אוחנה | 11/12/2021 21:42

      שלום שני,

      תפקידה של אחותך כאפוטרופא של אמך, הוא לדאוג לצרכיה האישיים והכלכליים. על כן, אם היא צריכה את כספי השכירות של דירת אמך על מנת לממן את שהותה במוסד, אזי היא תוכל להשכיר את הבית. עד כמה שידוע לי, זכות המגורים בדירת ההורים לילד שהתגורר עם הוריו, קמה לאחר לכתו של ההורה לבית עולמו (בכפוף לתנאים בחוק), אך גם אז היורשים הנוספים יכולים לדרוש דמי שכירות בעבור המגורים בנכס השייך גם להם. מכיוון שזה לא המצב אצלך, אם אכן האפוטרופא פועלת לטובת אמך, היא יכולה לדרוש ממך לעזוב או לחלופין לשלם דמי שכירות. אני מציעה לך לשאול את השאלה גם בפורום דיני מקרקעין ולוודא שאכן אין חוק שמגן עלייך מפינוי.

      בהצלחה רבה,

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com