מש"ח ורישום בטאבו

  • מש"ח ורישום בטאבו
    טל | 01/12/2021 17:21

     שלום רב,

    רכשתי דירה מקבלן שאוכלסה לפני כשנה. טרם הוצאתי נסח טאבו.האם חשוב להוציא או רק כשארצה למכור אותה חשוב שאוציא?

    אם אני מוציאה נסח טאבו ובו אני מופיעה סוגיית רישום המקרקעין כולל פרצלציה סגורה או שיש דבר נוסף לעשות?

    קראתי שיש 3 סוגי מרשמים של נכסי מקרקעין: לשכת רישום מקרקעין (טאבו). רשות מקרקעי ישראל.

    חברה משכנת. האם עלי לבדוק שאני רשומה בכולם או בטאבו?

    טופס המש"ח שלי נרשמה מספר חלקה שגויה בטעות של אחד מפקידי רשות המיסוי. עו"ד של הקבלן כתב כבר מספר מיילים בנושא וטרם קיבלתי את המש"ח המתוקן. עכשיו אני שמה לב שהרי רושמים מספר מגרש ולידו את מספר/י החלקה/ות. במקום לרשום מגרש 8142 חלקות 7 ו-30. רשמו: חלקות 17 ו-30. אני שייכת לחלקה 30.אם כך, האם אין טעם להתעסק בזה ואפשר להשאיר את הטעות כפי שהיא שכן הטעות אינה במספר החלקה שלי או שחשוב לוודא שרשויות המס תיקנו את הטעות?

    תודה

    טל

    • מש"ח ורישום בטאבו
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 05/12/2021 14:23

      שלום טל,

      להוצאת נסח אין כל משמעות כשלעצמה והנסח נכן למועד הוצאתו. כדאי להוציא נסח לאחר שתקבלי הודעה כי הדירה נרשמה על שמך בטאבו או כשיתעורר צורך אחר בכך.

      לא כל מרשם רלוונטי לכל דירה. הרישום ה"חשוב" הוא הרישום בטאבו. אם הדירה רשומה ברמ"י - אזי בשלב ראשון חשוב לוודא רישום ברמ"י אם הדירה טרם נרשמה בטאבו יש לוודא גם רישום בחברה המשכנת.

      ככל שיש טעות בדיווח או בשוברים כדאי לפעול לתיקונם כדי למנוע אי ודאות או התעסקות בכך בעתיד.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • מש"ח ורישום בטאבו
        טל | 05/12/2021 21:40

        הי עו"ד עתני

        הוצאתי נסח טאבו ובו הכל מעודכן.

        הטעות היא באישור המש"ח. עו"ד של הקבלן אמור לטפל בזה והוא מתנער מאחריות.

        מה ההשלכות אם משאירים את הרישום השגוי בטופס המש"ח?

        כן אציין שהמגרש מורכב מ2 חלקות והטעות אינה במספר החלקה שבה ממוקמת דירתי, אלא במספר החלקה השניה שבמגרש. אם כך, אולי לא רלוונטי עבורי להתעסק בזה?

        תודה