מה הדין כשנזנחת טענת התיישנות ?

  • ערעור
    אבי | 29/11/2021 19:45

    שלום רב,

    בתביעת רשלנות רפואית, בכתב הגנה, לפני מספר שנים, הנתבע טען לגבי התיישנות לכאורה.
    מאז לא נזכרה טענה זו ולא צוין דבר בגין טענת התיישנות בתצהיר עדות ראשית ובסיכומים.

    בפס"ד צוין שמטעם ביהמ"ש (המחוזי) היה מקבל בית המשפט טענה זו, אך עקב כך שהנתבע זנח אותה, פס"ד ניתן נגד הנתבע.

    השאלה היא, מה הסיכויים, במקרה שיוגש הערעור מטעם הנתבע בבית המשפט העליון, שבית המשפט העליון ידון מחדש שאלת ההתיישנות לכאורה?

    תודה רבה.

    • מה הדין כשנזנחת טענת התיישנות ?
      עו"ד ורד פרי | 30/11/2021 09:36

      שלום אבי,

      אם בית-המשפט אומר שהוא היה מקבל את טענת ההתיישנות - ייתכן שכן הוכחו בפניו בעובדות המבססות את טענת ההתיישנות (או לפחות - כך סבור השופט שדן בתיק). ייתכן שהעובדות הוכחו בעדויות אחרות - ולא בהכרח בתצהיר מטעם הנתבעים.

      עם זאת - להשקפתי - ברגע שהטענה נזנחה בסיכומים - לא ראוי, לא תקין וגם לא כדין שהיא תעלה בערעור.

      צריך לזכור שטענת ההתיישנות היא טענה דיונית - וצד רשאי לוותר עליה בכלל ו/או בכל שלב של הדיון.

      בברכה,
      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית
      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il