מהי תקופת ההתיישנות כאשר הוסתר מידע מהמטופל?

  • שאלה לגבי תביעה רפואית כעבור 15 שנה
    רפי | 29/11/2021 18:01

    שלום לנכבדים,

    לפני 15 שנה עברתי ניתוח לייזר במקום מוכר

    במהלך הניתוח היה סיבוך רפואי שקשור לקרנית.
    בסיום הניתוח הרגשתי שיפור ניכר בעין אחת, ובעין השניה לא הרגשתי שיפור (אולי אפילו הרעה במצב)

    סה"כ הראייה שלי השתפרה בגלל השיפור באחת מהעיניים. במכון הבטיחו לי שיש אחריות לכל החיים (יש בידי תעודה) ולכן אוכל לחזור לניתוח תיקון

    כעבור 15 שנה הלכתי לרופא עיניים לבדיקה אחרת והוא גילה לי שהנזק לקרנית היא פגיעה בלתי הפיכה! בעוד הניתוח שיפר את חדות הראייה, יש צילינדר מאוד גבוה (7.5) שמונע אפשרות תיקון בניתוח

    המידע הזה לא נאמר לי בשום שלב על ידי המכון !!!

    כרגע עומדות בפני אפשרות של ניתוח השתלת קרנית (שיש בו סיכון) או רכישת עדשה מיוחדת שעולה אלפי שקלים מדי שנה וחצי

    האם יש באפשרותי לתבוע בשלב זה בשל הסתרת מידע ודיווח מידע שקרי? תוכלו בבקשה להמליץ איך עלי לפעול?

    תודה רבה!

    • מהי תקופת ההתיישנות כאשר הוסתר מידע מהמטופל?
      עו"ד ורד פרי | 30/11/2021 09:42

      שלום רפי,

      אם כי ניסחת שאלה עם מידע רב, עדיין מתעוררות שאלות רבות כדי שניתן יהיה להשיב לך על שאלתך.
      למשל - האם נבדקת לאחר הניתוח במקום בו בוצע הניתוח? אם כן - כמה פעמים? מה נאמר בכל בדיקה? האם לא נבדקת במשך 15 שנים אצל רופא עיניים אחר? מה אמרו הרופאים הקודמים? איך ניתן לדעת שהפגיעה בקרנית ארעה במהלך ניתוח הלייזר ולא בשלב אחר ב-15 השנים האחרונות? האם התלוננת במהלך התקופה הזו ורופאים אחרים לא אבחנו את הליקוי? מה השתנה עכשו במצבך, שמצריך טיפול אחרי 15 שנים, ולא היה קיים מיד לאחר הניתוח?
      כל השאלות הללו חשובות כדי לא לתת תשובה מיידית שתקופת ההתיישנות הינה 7 שנים, ולאחר מכן תביעתך מתיישנת. ייתכן שניתן להפעיל כאן חריגים לגבי תקופת ההתיישנות - אבל צריך מידע נוסף.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il