עזיבת נכס במהלך תקופת השכירות

  • דירה רעילה
    אורי | 29/11/2021 13:50

    שלום, אני מתגורר בשכונת פסגות אפק בראש העין. עם התגברות המשרפות הלא חוקיות מהכפרים הסובבים את האזור האויר נהיה רעיל ומסרטן. שורפים פה פסולת פלסטית כל יום כל היום ואנחנו צריכים לדאוג לבריאות משפחתנו. עידכנתי בהודעה את בעל הדירה בכך שאנו מעוניינים לעזוב בהקדם ובנוסף ציינתי בפניו כי אני חושב שאנחנו לא צריכים למצוא מחליפים ועל ידי כך לסכן גם את בריאותם. האויר פה כל יום מסריח, עושה סחרחורת, בחילות וזה בלי הנזקים לטווח הארוך. להלן תגובת בעל הדירה כפי שכתב בהודעת וואטסאפ: "שלום, האמת שדי הופתעתי מההודעה .זו פעם ראשונה שאני בכלל שומע על בעיה כזו בדירה(ואתם הרי מתגוררים שם לא מאתמול). אני מעריך שאם הבעיה היתה קיצונית כנראה שהיו מפנים את כל אזור פסגות אבל אני לא נכנס לזה.לעצם הענין.ראשית זו זכותכם המלאה להחליט לסיים התקשרות.שנית חש הגדרה בהסכם לגבי התנתקות (משני הצדדים) את המחליפים אתם אמורים להביא.לי אין בעיה לסייע ולפרסם מודעה ביד 2 בתנאי שהביקור בדירה יהיה בתיאום מולכם מתוך כוונה אמיתית."

    מה ניתן לעשות?

    • עזיבת נכס במהלך תקופת השכירות
      עו"ד אופיר קנפו | 01/12/2021 16:04

      אורי שלום רב,

      יש לבדוק את הוראות הסכם השכירות. ככלל, לא ניתן לעזוב את הנכ במהלך תקופת השכירות באופן חד צדדי אלא אם כן מדובר במפגע אשר בעל הדירה ידע עליו או אמור היה לדעת במועד ההתקשרות עימכם.

      ככל ועזיבה חד צדדית של הנכס, הינה בגדר הפרת הסכם השכירות מוטב כי תמצאו שוכר אשר ייכנס בנעליכם, או לחילופין להגיע להסדר מוסכם עם בעל הנכס.

      בהצלחה.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il