איך מצטרפים לתביעה ייצוגית שכבר הוגשה?

  • הצטרפות לתביעה
    אורן | 29/11/2021 12:12

    אי מצטרפים לתביעה ייצוגית שמתנהלת?

    • איך מצטרפים לתביעה ייצוגית שכבר הוגשה?
      עו"ד חיים פינץ | 30/11/2021 12:35

      שלום אורן,

      נתחיל מהסוף – לא צריך לעשות כלום. אם הנסיבות האישיות אכן דומות לנסיבות שהוגדרו בתביעה הייצוגית, ואתה מוצא שהגדרת הקבוצה מדברת עליך ממש, אזי אתה כבר בפנים. אתה חלק מהקבוצה המיוצגת בבקשה לאישור התביעה כייצוגית. צירוף תובעים לאחר שכבר הוגשה התביעה הוא מהלך אפשרי, אבל שאלת הנחיצות היא שתביא לקבלת החלטה בענין.
      למעשה, חוק תובענות ייצוגיות קובע מנגנון מיוחד של יציאה מהקבוצה, שנועד לשרת מי שמעונין להגיש תביעה אישית ולא להיות מיוצג במסגרת התביעה הייצוגית.
      במילים אחרות, ברירת המחדל היא היותך חלק מהקבוצה, מבלי שתצטרך לעשות דבר מלבד בדיקת הגדרת הקבוצה והסעדים שנדרשו במסגרתה.
      קח בחשבון שברוב המקרים, ההליך הייצוגי אינו מסתיים כפי שהחל או בדיוק כפי שהוגדר בבקשת האישור, ועל כן יתכנו שינויים בהגדרת הקבוצה ובעיקר בסעדים שהתבקשו מלכתחילה. לכן, אם יש תביעה ייצוגית שמשפיעה על עניינך ויש לך ענין אישי בתוצאותיה, רצוי לעקוב מקרוב ולהתעדכן מידי פעם.

      בברכה,

      חיים פינץ, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מגדל ב.ס.ר 4, רחוב מצדה 7, בני-ברק
      טל': 03-6777899; מייל: haim@hflaw.co.il