התיישנות

  • התיישנות בהודעה לצד ג'
    פנחס | 28/11/2021 21:54

    נתבעתי בהליך אזרחי על ידי חברה בע''מ בה עבדתי ההליך הסתיים בהסכם גישור שקיבל תוקף של פסק דין. כעת, מוגשת תביעה נגזרת כנגד החברה בה עבדתי על ידי אחד מבעלי המניות, כנגד נושאי משרה. נושא התביעה הנגזרת הוא אותו עניין בו עסקה התביעה נגדי האם נושא המשרה שהולך להיתבע יכול לשלוח הודעת צד שלישי כנגדי? מדובר על נושא משרה שנמחק על ידי החברה בתביעה שבה אני נתבעתי מסיבות שונות אציין כי ממועד התביעה שבה אני נתבעתי חלפו למעלה משבע שנים. מאיזה מועד מתחילים לספור את מירוץ ההתיישנות בתביעת צד שלישי? האם ממועד התביעה המקורית שכבר חלף מאז למעלה משבע שנים או ממועד הודעה לצד שלישי (שטרם הוגשה)? אם זה ממועד צד ג' אזי יוצא שלמעשה ניתן להוציא תביעת צד ג' גם לאחר זמן רב שלמעלה משבע שנים. אודה לתשובתכם.

    • התיישנות
      עו"ד אלי מור | 11/12/2021 09:28

      שלום רב ההתיישנות נימנת ממועד קרות העילה המשפטית. רק הגשת תביעה בפועל עוצרת את מירוץ ההתיישנות. בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il