הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

פריקות כתף חוזרות ונשנות

  • פריקת כתף
    JO | 28/11/2021 15:43

    במהלך שירותי הצבאי - פרקתי לראשונה את הכתף. הכתף הוחזרה למקום בבית החולים, תחת טישטוש. מאז, יש לי פריקות חוזרות ונשנות עד היום.השתחררתי מהצבא ממזמן, ובשנה האחרונה שוחררתי גם משירות מילואים (כיום בן 45). מעולם לא חשבתי לתבוע אחוזי נכות, אבל הבנתי שלמעשה זכאי לתבוע להכרה באחוזי נכות. הפריקות יכולות להתרחש היום מתנועה לא זהירה ואפילו מתוך שינה, ולמדתי למעשה גם להחזיר אותה למקום בעצמי.

    האם יש טעם בתביעה כזו או שיש התיישנות?

    מניח שניתן למצא את הנתונים בתיק הצבאי הרפואי שלי (גימלים לאורך השירות), כי לי אין שום תיעוד מהתקופה ההיא... האם זה אפשרי?

    • פריקות כתף חוזרות ונשנות
      עו"ד רונן לפיד | 13/12/2021 18:07

      שלום רב

      פריקות כתף אכן עשויות להביא להכרה במגבלות ובהתאם לנכות מטעם קצין התגמולים.

      בהתאם לכלל "המוציא על חברו עליו הראיה" עליך לאסוף תיעוד רפואי משירותך הצבאי.

      לצרף את כל התיק האורתופדי.

      יש קושי ראייתי רב ברבות השנים

      קיימת גם התיישנות זכאותך ככל שאין "חבלה רשומה" ואין לך דו"ח פציעה.

      השנים מאז שירות החובה לבטח לא הוסיפו למצב האורתופדי - בהצלחה

      בברכה,

      רונן לפיד, עו"ד
      מנהל פורום נכי צה"ל ומשרד הביטחון

      טלפון: 04-6983391 ; מייל: lapidr66@gmail.com