מימון דיור חלופי

  • מימון דיור חלופי בפרוייקט תמ"א 38/1 לאור גילוי אסט
    עומר | 27/11/2021 12:14

    שלום, רכשתי דירת מגורים ממוכרת שחתמה על הסכם תמ"א 38/1, בעת קניית הדירה כמובן חתמתי על מסמך שאני נכנס בנעלי המוכרת ומסכים לביצוע תמ"א 38/1. בשנה הראשונה השכרתי את הדירה שרכשתי, וכבר תקופה שאיני מצליח להשכיר אותה שוב. בלית ברירה אני נאלץ להיכנס לדירה שרכשתי למרות שהיא לא מותאמת לי, קומה 4 ללא מעלית כשאני עם 2 ילדים קטנים מתחת לגיל שלוש. לאחרונה גילינו כי בני בן השנתיים וחצי חולה אסטמה ולכן איני מעוניין להיכנס לדירה בשל האבק והלכלוך דברים אלו משפיעים על הקושי הנשימתי שלו. כמובן אוכל לגבות זאת עם מסמכים רפואיים. כרגע המצב הוא שרוב הדיירים חתמו על ביצוע פרוייקט תמ"א חוץ מדייר אחד שמסרב לחתום על שיעבוד הרכוש המשותף לטובת החברה שמלווה את הכסף ליזם (חוק חפציבה) אך ניתן היתר לפרוייקט(טרם התחילו ביצוע העבודות). שאלתי היא: האם בשלב הזה, לאחר הסכמתי לביצוע הפרוייקט אני יכול לדרוש מהקבלן המבצע מימון דיור חלופי בשל מחלת הנשימה שהתגלתה אצל בני אשר לא מאפשרת לנו כמשפחה להתגורר שם בעת ביצוע העבודות, מחלה שלא ידעתי עליה בעת הסכמתי לביצוע הפרוייקט וכשרכשתי את דירת המגורים שלי? והאם זה מעוגן בחוק? ומה הן כלל האפשרויות העומדות בפניי? בהסכם מול הקבלן אין התייחסות לכך.

    • מימון דיור חלופי
      עו"ד אילן הלוי | 07/12/2021 16:42

      מצטער עומר... אבל ללא שיש התייחסות בהסכם עצמו למצב כזה אני לא רואה איך ניתן לחייב את היזם למממן דיור חלופי. כמובן שהוא יכול להסכים לפניה שלך אבל אני בספק אם יעשה זאת.

      אני ממליץ כי תנסה בכל זאת להשכיר את הדירה אפילו במחיר נמוך יותר ותשכור דירה אחרת שתואמת את הצרכים שלכם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com