מתי כדאי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית?

  • האם מדובר ברשלנות?
    רות | 26/11/2021 13:02

    שלום. עשיתי בדיקת תפקודי ריאות, ואובחנה לי אסתמה קלה. סובלת מקוצר נשימה ומשיעול כבר תקופה ארוכה (עוד מילדותי). פניתי לרופאים של קופת החולים שלי  ואף רופא לא הפנה אותי לבדיקת תפקודי ראות אלא

    קבעו שזה טיקים. האם יש פה עילה לתביעה על רשלנות רפואית  נגד קופת החולים או\ו רופאים?

    • מתי כדאי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית?
      עו"ד ורד פרי | 30/11/2021 09:26

      שלום רות,

      אם האבחנה שניתנה בבדיקת תפקודי ריאות שינתה את הטיפול, יש באמת להצטער על כך שלא נשלחת אליה קודם, ולא קיבלת טיפול שיקל עלייך. עם זאת - כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית צריך להוכיח שהבדיקה הייתה משנה את מהלך הטיפול הרפואי שהיה ניתן, וכדי שהתביעה תהיה כלכלית, צריך שיהיה נזק בלתי הפיך בעקבות הרשלנות.
      על פניו לא נראה שהמצב שאת מתארת מתאים לתביעה כזו. כמובן אם את חולקת על זה, תוכלי להתייעץ עם עו"ד אשר מתמחה בתביעות רשלנות רפואית, למסור לו פרטים נוספים, ואולי לאורם תשתנה התשובה.

      מקווה שהטיפול שאת מקבלת עכשו מביא לך הקלה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il