האם ביקורת בספריכולה להוות לשון הרע?

  • ביקורת על מוסד אקדמי מוכר בספר שאני כותבת
    כותבת ספר | 25/11/2021 17:35

    אני כותבת ספר, ובו, כחלק מסיפור החיים שלי ומה שגרם לי לצאת לטייל בעולם, אני מספרת שלמדתי במוסד אקדמי מסוים, ואז החלטתי לעזוב כשראיתי ששיטת הלימוד לא ממש מתאימה לי.

    אני מספרת על הנושא מתוך חוויה אישית, ללא אזכור קורסים מסוימים או מורים מסוימים.

    חלק מהקטע - "הייתי (ועודני) מאוהבת לחלוטין בתחום עצמו, אבל לא הרגשתי שהלימודים משרתים את הצורך שלי לקבל כלים כדי ממש לעסוק בו. הביטחון שלי הלך וצנח כשחלק מהמורים אמרו לי שוב ושוב "לנסות" ו"להרגיש" בעוד שאני רציתי ביקורת מעשית שאוכל ללמוד ממנה. הקושי חוסר היכולת שלי להפיק תועלת מהלימודים עמד בצרימה אל מול אהבתי הגדולה לתחום..."

    האם הדבר עלול לחשוף אותי לתביעת לשון הרע?

    האם זה משנה אם אזכיר את שם המוסד? (חשוב לציין שמדובר במוסד מוכר, וגם אם לא אזכיר את שמו, יהיה כנראה די קל לזהות אותו)
    יש משהו ספציפי שחשוב להקפיד עליו?

    תודה רבה מראש!

    • האם ביקורת בספריכולה להוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 01/12/2021 11:03

      שלום רב,

      מהתוכן שהעלית לא נראה שיש פה עניין של לשון הרע היות שאת מציגע את הדעה שלך בלבד ואת החוויה האישית שלך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il