מה לעשות כאשר לא מקבלים את השירות הרפואי המוסכם?

  • העתקת בדיקות
    חסוי | 21/11/2021 15:55

    שלום,

    במסגרת בדיקת סקר שבצעתי החודש במכון רפואי ידוע רופא ערך לי מה שאמור היה להיות בדיקה גופנית מקיפה. כשקיבלתי את ממצאי הסקר הופתעתי לגלות שתוצאות הבדיקה הגופנית הועתקו (!!!) מסקר דומה שערכתי במכון בשנת 2015 כאשר את מרבית הבדיקות שהרופא אמור היה לבדוק הוא כלל לא ביצע. הוא פשוט העתיק התוצאות מהבדיקה שב וצעה בשנת 2011 (לא מדובר בבדיקות מעבדה או בדיקות ראיה ,שמיעה וכד' אלא בדיקה גופנית שהרופא אמור היה לבצע). הואיל ועל פי תוצאות הבדיקות של שנת 2011 לא נמצאה כל בעיה רפואית והתוצאות הועתקו כאמור לדו"ח הבדיקה שבוצעה החודש , אם יש לי איזו בעיה רפואית שהיה על הרופא לגלות במהלך הבדיקה היא לא באה לידי ביטוי בדו"ח שלו. האם יש מקום לתביעה משפטית בגין הנ"ל.

    תודה

    • מה לעשות כאשר לא מקבלים את השירות הרפואי המוסכם?
      עו"ד ורד פרי | 30/11/2021 09:46

      שלום,

      אם יש מקום לתביעה משפטית כלשהי - היא בתחום החוזי. אתה שילמת (או מישהו שילם עבורך) עבור שירות שלא קיבלת אותו.
      באופן פרקטי אם אתה משוכנע שהרופא לא בדק אותך בבדיקות המפורטות בדו"ח שלו - הייתי מציעה לפנות במכתב למכון הרפואי הידוע שאליו פנית לביצוע בדיקת הסקר, לפרט להם את תלונתך, ולבקש בדיקה חוזרת - אולי אצל רופא אחר.

      מקווה שגם התוצאות שלה תהיינה תקינות.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il