הצהרת בריאות בעת מעבר בפוליסת ביטוח בריאות

  • מעבר לפוליסה תואמת
    גיא | 18/11/2021 23:17

    בשנת 2016 המפקחת על ביטוחי הבריאות ביצעה רפורמה בביטוחי הבריאות הפרטיים כך שיצאו פוליסות חדשות ותואמות ושמתאפשר לעבור מהפוליסות הישנות (כיסוי השתלות וכיסוי תרופת) ל"פוליסות חדשות תואמות".

    מופיעה בהצעה פיסקה כזו (כאן למטה),

    התקרות בפוליסות התואמות יותר גבוהות מהישנות וסעיפי הכיסוי פחות או יותר זהים (תרופות שלא בסל, או השתלות בחול).

    אז האם המעבר הזה דורש גם הצהרת בריאות בזמן המעבר?

    • הצהרת בריאות בעת מעבר בפוליסת ביטוח בריאות
      עו"ד גיל קראוס | 23/11/2021 15:08

      שלום רב,

      צריך לבחון לעומק האם יש שינוי כלשהו בכיסויים אבל לכאורה נראה שיש סיכוי גדול שחברת הביטוח תדרוש הצהרת בריאות, לאור הגדלת סכומים ושינויים כאלו ואחרים, גם אם הם שינויים קטנים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il