לא גילו שהבית עובר לעבור תמא

  • עילה לתביעה
    ליאורה | 17/11/2021 10:11

    בבקשה צריכה עזרה ולהתייעץ לגבי מקרה שקרה לי ולבן זוגי לאחר חתימת חוזה מול המתווך ששכרו שולם לו על ידינו ( היינו מודעים לכך מההתחלה שזה בגובה חודש שכירות).

    גילינו שבועיים לאחר החתימה שהבניין השכן עתיד לעבור פינוי בינוי בעוד כחצי שנה ופרט הזה הוסתר מפנינו מהמתווך שהראה את הדירה כמו כן גם על ידי בעל הדירה. במעמד חתימת החוזה שאלתי אותם אם יש בנייה שצפויה ונאמר לי שלא בתמיהה יש לומר.

    קיצור ולעניין זה הובא לידיעתנו על ידי הדיירות כאשר הגענו למדידות שבועיים לפני המעבר, יתרה מזאת הן ביקשו מהמתווך ובעל הדירה לא להחסיר את הפרט הזה מאנשים שמעוניינים, זא שכמובן שזה לא משהו שהם אינם מכירים כפי שהגיבו לי כאשר שאלתי. כמובן שהם היינו יודעים על הדבר לא היינו חותמים ולא הייתי נקלעת לסיטואציה הזאת זה ברור מאוד ולדעתי אפילו לא מצריך הוכחה.

    כאשר בן זוגי התקשר לבעל דירה והסתמס איתו אולי להגיע לאיזשהי הבנה אולי הורדה של סכום השכירות כאשר נגיע לגשר, בעל הדירה מתכחש לדבר ואומר שמה שמסביב לדירה לא קשור אליו ולא קשור לגובה השכירות ( העלה בעוד 200 ש״ח מהחוזה של הדיירות הקודמות). כמו כן הוא אומר שאם אנחנו לא מעוניינים אנחנו אחראים למצוא דיירים שיכנסו ב1.12 במקומנו אחרת הוא יוריד מאיתנו את השיק הראשון. מה ניתן לעשות במקרה זה? אין לנו זמן לחפש דירה אחרת וכמובן שמאוד בעייתי להיפרד מדמי התיווך מה שבעצם יקרה אם נוותר על הדירה, העוגמת נפש כבר קיימת וכמובן החשש שאנחנו כבולים לדירה שבעצם הולכת להיות סיוט בעוד חצי שנה, דירה שמאוד מאוד רצינו..כל כך ששילמנו דמי תיווך ( מי עושה את זה? ) האם יש עילה לתביעה כנגד המתווך. הבעל דירה? תודה.

    • לא גילו שהבית עובר לעבור תמא
      ליאור חאיק, עו"ד | 17/11/2021 16:20

      היי ליאורה

      כן, בהחלט. יש עילת תביעה ואפילו טובה בשל הטעיה וחוסר גילוי נאות. מקרים רבים דומים נדונים במסגרת תביעות קטנות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • לאחר חתימת החוזה
        ליאל | 17/11/2021 17:40

        היי תודה על התשובה, עילה לתביעה כנגד המתווך או בעל הדירה?

        המתווך מוריד מעצמו אחריות.

      • ליאל
        פינוי בינוי | 17/11/2021 17:45

        רק לחדד שוב מדובר בבניין השכן לא הבניין שבו הושכרה הדירה.

        ואם ניתן לתבוע אז עורך דין לאילו עניינים?

        תודה. ליאל