עניתי בפורום תביעות קטנות

  • חוזה שכירות אשר נחתם
    ליאל | 16/11/2021 16:46

    בבקשה צריכה עזרה ולהתייעץ לגבי מקרה שקרה לי ולבן זוגי לאחר חתימת חוזה מול המתווך ששכרו שולם לו על ידינו ( היינו מודעים לכך מההתחלה שזה בגובה חודש שכירות).

    גילינו שבועיים לאחר החתימה שהבניין השכן עתיד לעבור פינוי בינוי בעוד כחצי שנה ופרט הזה הוסתר מפנינו מהמתווך שהראה את הדירה כמו כן גם על ידי בעל הדירה. במעמד חתימת החוזה שאלתי אותם אם יש בנייה שצפויה ונאמר לי שלא ??????? בתמיהה יש לומר.

    קיצור ולעניין זה הובא לידיעתנו על ידי הדיירות כאשר הגענו למדידות שבועיים לפני המעבר, יתרה מזאת הן ביקשו מהמתווך ובעל הדירה לא להחסיר את הפרט הזה מאנשים שמעוניינים, זא שכמובן שזה לא משהו שהם אינם מכירים כפי שהגיבו לי כאשר שאלתי.

    בעל הדירה מתכחש לדבר ואומר שמה שמסביב לדירה לא קשור אליו ולא קשור לגובה השכירות ( העלה בעוד 200 ש״ח מהחוזה של הדיירות הקודמות). כמו כן הוא אומר שאם אנחנו לא מעוניינים אנחנו אחראים למצוא דיירים שיכנסו ב1.12 במקומנו אחרת הוא יוריד מאיתנו את השיק הראשון. מה ניתן לעשות במקרה זה? אין לנו זמן לחפש דירה אחרת וכמובן שמאוד בעייתי להיפרד מדמי התיווך מה שבעצם יקרה אם נוותר על הדירה, העוגמת נפש כבר קיימת וכמובן החשש שאנחנו כבולים לדירה שבעצם הולכת להיות סיוט בעוד חצי שנה, בידיעה מראש שבעל הדירה לא יוריד את גובה השכירות כאשר תתחיל העבודה. דירה שמאוד מאוד רצינו..כל כך ששילמנו דמי תיווך ( מי עושה את זה? ) האם יש עילה לתביעה כנגד המתווך? הבעל דירה? אין לנו אופציה כרגע לחתום חוזה חוזה חדש צריכים לפנות את הדירה שלנו יום לפני הכניסה לדירה הנ"ל.

    תודה.

    • עניתי בפורום תביעות קטנות
      ליאור חאיק, עו"ד | 17/11/2021 16:26

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com