בניה בלתי חוקית ע"י שוכר בנכס

  • הסכם מול עו"ד בנייה לא חוקית
    רפי | 15/11/2021 09:28

    ברצוני לדעת אם שייך לעשות הסכם חתום על ידי עורך דין שאם השוכר יבנה בצורה לא חוקית העברת הבניה וכן קנס והליך פלילי יהיו על השוכר או שזה לא

    ומה כן אפשר לעשות כדי לימנוע ממקים כאלו

    • בניה בלתי חוקית ע"י שוכר בנכס
      עו"ד ציפי מרגלית | 15/11/2021 17:19

      רפי שלום,

      בהחלט רצוי לכלול בהסכם שכירות סעיפים בעניין איסור בניה לא חוקית וכי הקנסות בגין בניה כזאת תחול על השוכר.

      יחד עם זאת, מבחינת הרשות, הועדה המקומית, האחריות מוטלת עליך והסכם עם השוכר אינו פורט אותך חלילה מכתב אישום. במקרה כזה ההסכם האזרחי בינכם יכול להוות בסיס לכך שתתבע ממנו פיצוי.

      אין הגנות מוחלטות מפני מקרים כאלה, שכן, גם אם האיסור על בניה לא חוקית הוא חלק מההסכם, עדיין יש מי שמפרים הסכמים.

      מציעה לך לכלול סעיף של פיצוי מוסכם במקרה של ביצוע עבירת בניה ע"י השוכר.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il