דוח על פנסים בלתי תקינים

  • תשלום קנס על פנסי דרך דהויים (ברכב ללא טסט בתוקף)
    Alexa | 15/11/2021 01:06

    נסעתי ברכבי ללא טסט בתוקף (תקופה שמעל 4 חודשים).

    בוחן של המשטרה מגובה בשוטר נוסף עצר במהלך מחסום יזום שלהם אותי והעיר לי על הדברים הבאים:

    1. תוקף רישיון הרכב פקע

    2. פנסי החזית דהויים

    לאחר דין ודברים החבר'ה החליטו בטוב ליבם "לבוא לקראתי". לא אקבל 1000 שח ו-8 נקודות אלא נרשמה לי רק הודעת תשלום קנס (250 ש"ח) והודעת אי שימוש ברכב.

    פירוט החלקים החשובים בקנס:

    סעיף ד', תיאור העובדות המהוות את העבירה: "..... נמצא כי הרכב אינו תקין בכך שפנסי חזית דהויים בניגוד לתת", עבירה על תקנה 306 לת"ת סמל סעיף 6056

    סעיף ח', נסיבות מיוחדות של המקרה: "... הרכב נבדק ע"י -שם הבוחן- ונמצא אינו תקין ליקויים מפורטים בטופס הורדה." (כנראה כוונתו להודעת אי שימוש ברכב).

    דברי הנהג: תן לי אזהרה אני יעשה מחר טסט (למען האמת לא נאמר לי שאמירות אלו ירשמו כתגובה, שעשויה להיות קריטית בעת בקשה למשפט, למשל הפנסים שלי פיקס).

    סעיף ט' אישור קבלת ההודעה: לא חתמתי, ולא מתוך חוסר רצון פשוט באמת לא ידעתי שאני אמור לעשות זאת. השוטר חירבש שם משהו בכתב שאני אפילו לא מצליח לקרוא.

    הודעת אי שימוש ברכב (מצוין שם V לבדיקת משרד הרישוי.):

    תיאור מילולי לממצאי הבדיקה: 1. תוקף פקע בתאריך שנה.חודש כלשהם. 2. פנסי חזית דהויים.

    כמו כן מצוין בהודעה הזו הטקסט המודפס: לפיכך הנני להודיעך כי השימוש ברכב הנ"ל בדרכים אסור עד אשר יתוקנו בו הליקויים המצויינים לעיל ועד אשר בוחן תנועה ממשרד הרישוי יבדוק את הרכב ויתיר את השימוש בו (לתשומת ליבך! לאחר תיקון הליקויים שנמצא ברכב עליך למלא את ההצהרה שבגב הטופס. רק מציין שאין שום הצהרה כזו.

    וחזרה למציאות:

    בבוקר שלמחרת ניגשתי לבצע את הטסט. עברתי אותו באופן חלק, כולל פנסי הדרך. את ההגעה למשרד הרישוי להצגת הטיפול בליקויים טרם עשיתי.

    השאלות כדלקמן:

    1. האם במידה ואני מגיע למשרד הרישוי, ומראה להם את התוקף הרישיון (המחודש) ואת הפנסים התקינים - הדבר מהווה הודאה בעבירת הפנסים הדהויים? או אולי להפך - זה מחזק את עמדתי שלא הייתה בעיה עם הפנסים?

    2. האם לא אמור להיות לבוחן התנועה מכשיר שבוחן את הפנסים ונותן הערכה כמותית לתקינות הפנסים? בדומה למה שיש במכוני הרישוי? אציין שנדמה לי שהוא צילם עם טלפון את הרכב, אבל אני לא בטוח וגם לא בטוח שזו ראיה מספקת לפנסים דהויים.

    3. האם אני יכול לערער על הקנס בצירוף תוצאות הבדיקה של אורות הדרך של המוסך שבו עשיתי את הטסט ביום למחרת? כמובן שיכולים לטעון מנגד שתיקנתי את הפנסים טרם הגעה לטסט.

    4. במידה והערעור נדחה, האם אני יכול לבקש המרה לאזהרה? מציין שאני עונה על הדרישות של בקשה לאזהרה - וותק של מעל 7 שנים כנהג, ללא עבירות וכו'.

    • דוח על פנסים בלתי תקינים
      עו"ד חנה דוד | 15/11/2021 10:43

      שלום לך!

      אני מבינה שאתה נסער מעצם קבלת הדו"ח.

      לשאלתך, הבוחן לא צריך לבדוק עם מכשיר שהפנסים לא תקינים ומשרד הרישוי לא מתעסק עם זה.

      למרות הצער, ניסיון לבטל את הדו"ח כי "הוא לא צודק" לא יצלח  מאחר והטענות שלא לא יתקבלו בעיקר לאור העובדה שהשוטר  אכן  ויתר לך על דו"ח של פקיעת רישיון רכב שזה דו"ח של  250 ש"ח עם 6 נקודות .

      הייתי מציעה לך מראש לנסות להמיר את הדו"ח לאזהרה , אבל שים לב שנקודת הפתיחה היא הודאה בביצוע העבירה...

      בהצלחה!!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, בית השנהב, אגף B,  ירושלים.
      טלפון: 02-5877882 ; מייל: hanny5462@gmail.com

      • תודה חנה! שתי שאלות
        Alexa | 15/11/2021 12:01

        מעדכן שהבוקר הגעתי למשרד הרישוי, כפי שנצתוויתי בטופס הודעת אי שימוש ברכב, מצויד בבדיקת תקינות (הלוא היא טסט) שביצעתי בבוקר שלמחרת הקנס.

        במשרד לא הבינו למה הגעתי. נאמר לי שמעבר הטסט מתעדכן אצלם במערכת ולא הייתה שום סיבה להגיע (הם כמובן גם לא יצאו מהמשרד להסתכל על הפנסים) ושהטופס שניתן לי לא בשימוש כבר שנתיים. בקיצור טרטור שנגרם מצד בוחן התנועה כנראה בכוונה.

        1. הקנס הוא על פנסי דרך דהויים. כאמור תיאור העובדות המהוות את העבירה: "..... נמצא כי הרכב אינו תקין בכך שפנסי חזית דהויים בניגוד לת"ת". מאחר ובטסט שעשיתי ביום למחרת האירוע נמצאי כי אורות הדרך כולם תקינים, האם אין עילה לביטול הקנס?
        אוכל לצרף את בדיקת מכון הרישוי לבקשת הביטול.

        2. האם במידה ובקשת הביטול תידחה, אוכל לבקש המרה לאזהרה?

        שוב תודה.