הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

האם זכות היורשים כפופה להסכם השיוך?

  • כפיית מכירת בית של יורש על ידי הקיבוץ
    רמי | 10/11/2021 20:59

    שלום

    בהסכמי השיוך ישנם סעיפים שמדברים על כך שהקיבוץ יכול להכריח יורשים למכור את הבית שירשו אם הם לא יעברו להתגורר בו תוך x זמן.

    האם סעיף כזה, שמבקשים לחתום עליו מול הקיבוץ, תופס בבית משפט? האם הקיבוץ יכול להכריח את היורש למכור את הבית שירש? או במילים אחרות- האם זה עובר את מבחן בג׳צ?

    מדובר על קיבוץ מתחדש עם הסכם שיוך כאשר השטח שיך לקיבוץ במנהל עם רישום החלקה על שם החבר (יורש).
    ההסכם מול הקיבוץ מדבר על כניסת היורש בנעליו של החבר.

    • האם זכות היורשים כפופה להסכם השיוך?
      עו"ד יעל פרי | 14/11/2021 09:39

      רמי שלום,

      במסגרת הליך השיוך חותם חבר האגודה על הסכם שיוך המהווה את ההסכמות בין החבר לקיבוץ בנוסף לתקנון השיוך והחלטות האסיפה הכללית המתקבלות מעת לעת.

      דרישת הקיבוץ כי היורשים ימכרו את זכותם או לחלופין אחד היורשים יתקבל כחבר ויעבור להתגורר בקיבוץ הינה דרישה שעולה בדרך כלל מהסכם השיוך .

      משהיורש נכנס בנעלי החבר הרי שהוא מחוייב להסכם השיוך על תנאיו לרבות התנאי שהוצגה בשאלתך

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

      • בתגובה
        רמי | 21/11/2021 12:09

        תודה רבה

        השאלה שלי היתה לגבי אכיפה של סעיף כזה. כמובן שחתמתי על ההסכם והסעיף הזה מופיע בהסכם אבל אני רוצה לדעת האם יש לי אפשרות ״להלחם״ על הבית במקרה שאני לא עובר לגור בקיבוץ בפרק זמן שנקבע בהסכם. אין מה לעשות... יש אילוצי פרנסה גם.
        אני יודע שזה לא משהו נפוץ מדי אבל בטוח שאני לא הראשון שנמצא בסיטואציה.

        תודה