יציאה חד צדדית מהסכם שכירות

  • שבירת חוזה של השוכרים
    רועי | 02/11/2021 12:58

    שלום רב,

    אני בעל דירה שמשכיר בית לדיירת. הדיירת כעת רוצה לשבור חוזה ולצאת לפני הזמן בגלל מריבה ממשוכת שיש לה עם אחת השכנות. באחד מהמפעמים הזומנה משטרה והייתה אלימות מילולית קשה וזה כמעט הגיע גם לאלימות פיזית. הדיירת טוענת שיש לה המלצה של המשטרה לצאת מהבית.

    האם זו עילה מספיק מודצקת כדי לשבור חוזה ולצאת לפני הזמן מבלי לשלם לי?

    למה אני צריך לספוג את מה שקורה בינה לבין השכנים?

    הסברתי לה שיש חוזה שתקף משפטית ולפי זה אני הולך.

    תודה.

    • יציאה חד צדדית מהסכם שכירות
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/11/2021 09:43

      היי רועי

      על פניו זו לא נראית עילה לסיום החוזה, בוודאי כאשר הדבר כלל אינו קשור אליך, אך צריך לבדוק באופן ספציפי את הנסיבות ואת הסכם השכירות. צריך לקבל ייעוץ פרטני בסוגיה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • יש לשוכרת עילה לבטל את חוזה השכירות
      אביחי | 04/11/2021 19:31

      קיימת לשוכרת עילת הסיכול של מטרת השכירות, הן על פי סעיף 18 לחוק החוזים (תרופות), והן על פי סעיף 15 לחוק השכירות.

      בעניין זה נקבע על ידי בית המשפט העליון בפסק דין ע"א 4893/14 זועבי נ' מדינת ישראל (‏3.3.2016)

      "אני סבור כי יש לפטור את השוכר מתשלום דמי השכירות כאשר אין באפשרותו להפיק מן המושכר את התועלת המוסכמת, גם עקב נסיבות חיצוניות הקשורות בסביבת המושכר ולא רק "במושכר או בדרכי הגישה אליו"

      וגם -

      "סעיף 15 לחוק השכירות מעניק לשוכר את הברירה להשעות את תשלום דמי השכירות או לבטל את ההסכם..."