יציאה מהסכם שכירות לפני הזמן

  • שותפות אלימה
    יולי | 01/11/2021 12:32

    שלום, לצערי הרב אני חייבת עזרה דחוף!

    נכסנו לדירת שותפים שלושה אנשים, על פניו הכל היה נראה בסדר אבל לאחר כחודש בדירה התברר שהשותף השלישי אלים מאוד. מוויכוחים קטנים ושוליים (כביסה\כלים וכו') זה התפוצץ מאוד מהר. קבענו שיחה יחד עם בעל הדירה על מנת לגשר על הוויכוחים ולקבוע דברים אך לפני שבעל הדירה הגיע הביתה, השותף השלישי התפרץ בצורה מאוד קיצונית והחל לבעוט במגירות המטבח, לצרוח ולהשתולל. לאחר שבעל הדירה הגיע ישבנו במשך 3 שעות ובאמת ניסינו לפתור את כל הבעיה. יום למחרת השותף החליט להביא את משפחתו לדירה לכל הסופ"ש שלח לשתינו הודעה על כך. השותפה השניה ממש פחדה ממנו והחליטה שהיא פשוט לא נשארת יותר בדירה ומאז היא לא בדירה, אני החלטתי לענות ולהסביר שזה לא בסדר להביא את משפחתו לדירה הקטנה בעיקר אחרי השיחה אתמול, הוא התפרץ עלי בצורה קיצונית מאוד עם שפה בוטה ביותר, ולבסוף הוסיף הודעת איום בסגנון של "מצחיק אותי לחשוב מה אני אעשה אם המשפחה שלי לא תרגיש בנוח בבית, שקלי התנהגות". מפוחדת מאוד דיברתי עם בן זוגי והוא נלחץ בעיקר לאור המתיחות הרבה בדירה והזעיק משטרה אלי הביתה. השוטרים שהיו אמרו שהוא יכול להוציא אגרסיות על המטבח ושכל עוד הוא לא איים שידקור\ירצח\יהרוג אותי זה לא נחשב כאיום.

    מאותו היום שתינו לא נמצאות בדירה, כעשרה ימים. ניסינו כמה וכמה פעמים לדבר עם בעל הבית, שיוציא אותו מהדירה - אמר שהוא לא יכול לעשות זאת מבחינה משפטית מאחר והוא לא הפר חוזה (למרות שבחוזה יש סעיף שאוסר בעלי חיים בדירה והוא מחזיק בארנב בבית בלי אישור בכתב מבעל הדירה, יש סעיף של שכנות טובה - השכנים התלוננו על רעש מהדירה + משטרה שהגיעה לבית, וכמו כן יש סעיף של שמירת ניקיון - כל הדירה מלאה בחפצים של השותף השלישי שמלכלכים את הבית, לדוגמה - שק אדמה) לאחר שהבנו שהוא לא מעוניין להוציא אותו מהדירה פנינו אליו וביקשנו שאנחנו ניצא מהדירה. החוזה אומר שאנחנו מחוייבות למצוא מחליפים לדירה, והוא לא מוכן לוותר על הסעיף. אני בתור בחורה לא מוכנה למצוא בחורה אחרת שתכנס במקומי ותסבול מהתנהגות כזו, מאיומים, מפחד בדירה שלה. האם יש דרך לצאת מהדירה בכל זאת?

    התייעצנו עם מישהו והוא אמר שכל עוד אנחנו לא נמצאות בדירה והסיבה שלנו היא פחד, בעל הדירה לא יכול לגבות את השכירות, האם זה נכון?
    אני לא יכולה להרשות לעצמי לשלם שתי שכירויות, אבל אני לא יכולה להשאר בדירה, רציתי ללכת אליה ללילה השבוע ורעדתי מפחד, איך אוכל לישון שם? כרגע אני פשוט חסרת בית, מסתובבת עד מאוחר, מגיעה לישון אצל בן זוגי ומשפחתו, אצל חברים אך זה לא פתרון. המשפחה שלי לא נמצאת מעבר לפינה. אני גרה במרכז והם בצפון המאוד רחוק (גבול לבנון).

    בבקשה עזרו לנו למצוא פרצה כלשהי

    • יציאה מהסכם שכירות לפני הזמן
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/11/2021 09:46

      היי יולי

      מדובר בשאלה מורכבת שמצריכה ייעוץ פרטני כולל בדיקת הסכם השכירות.

      באופן כללי, השאלה אם המשכיר מפר את החוזה או לא והאם מדובר בנסיבות שקשורות אליו במישרין או בעקיפין.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com