ייצוג בניגוד אינטרסים

  • ניגוד עניינים
    איריס | 01/11/2021 08:36

    אני מייצגת לקוח בתיק מזונות הוצל"פ וכן בבקשה להפחתת מזונות בבית משפט לענייני משפחה. האישה אינה מיוצגת. בימים אלו  פנו אלי בני הזוג שאנהל עבורה מו"מ לצורך הסכם פשרה שיקבל תוקף של פס"ד ולאחריו יסגרו התיקים ( הוצל"פ ומשפחה). הדגשתי בפני האישה כי עליה לחתום על אישור לפיו יודעת היא שאני מייצגת את האיש ולא מייצגת אותה ושהיא פנתה אלי לצורך ניהול מו"מ כאמור לעיל. עוד ציינתי בפניה שבאישור שעליה תחתום יהיה סעיף שהצעתי לה לפנות לעו"ד מטעמה , אולם בניגוד להצעתי עדיין מעוניינת שאני אטפל במו"מ. עוד ציינתי שככל וההסכם לא ייצא לפועל אמשיך לייצג את הבעל ולה לא יהיו כל טענות בעניין. לאיש הוסבר כי יצטרך אף הוא לחתום שהוא מאשר שאנהל מו"מ.

    א. האם אוכל ברשותם לצלם בתיעוד וידאו את החתימה על האישורים?

    ב. האם אוכל להמשיך לייצג את האיש מבלי שאמצא בניגוד עניינים, אם וכאשר הסכם הפשרה לא ייצא לפועל?

    ג. האישה מעוניינת לשלם את שכה"ט מטעמה ללא קשר לאיש. האם תקין לעשות כך?

    • ייצוג בניגוד אינטרסים
      עו"ד אדם אשכנזי | 03/11/2021 11:56

      1. אם זה ברשות בני הזוג, בכתב, אז אין מניעה.

      2. לא. את צריכה לבחור, או להתפטר עכשיו, בהסכמה של שניהם, או להימנע מלקחת על עצמך גישור וייצוג משותף. לא תוכלי אח"כ לייצג ולהמשיך עם הבעל, במיוחד שאת בעצם נחשפת למידע הנוגע לאישה, כלקוחה.

      3. לא הבנתי בעניין הזה איפה הבעיה? מי שמשלם הוא לקוח, אם שנים ושנים מתחלקים אז אדרבה.

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il