מה המשמעות של תנאי השחרור בערובה במשטרה?

  • משמעות תנאי שחרור
    שירן | 31/10/2021 16:42

    עברתי חקירה באזהרה לפני יומיים בגין הטרדה טלפונית.
    בסיום החקירה אמרו לי לחתום על טופס שבו נאמר שאסור לי להתקרב אל אותו אדם במשך 30 יום אם אתקרב אכנס למעצר.

    השאלה שלי מה  זה בדיוק אותו מסמך שחתמתי עליו?
    האם התיק נסגר, או שיוגש כתב אישום?
    מה קורה אחרי החתימה?
    האם אחרי שלושים יום אצור איתו קשר זה תקין?

    תודה.

    • מה המשמעות של תנאי השחרור בערובה במשטרה?
      עו"ד אמיר מורשתי | 02/11/2021 08:30

      פונה יקר,

      בהתאם להוראות סעיף 42(ב) לחוק המעצרים, יכול קצין החקירות לשחרר חשוד שנחקר בעבירות פליליות בתנאי שחרור שונים שמטרתם הבטחת המשך ההתייצבות לחקירה או למשפט ולמנוע שיבוש הליכי חקירה.

      התנאי של אי יצירת קשר למשך 30 יום נועד למעשה למנוע שיבוש מהלכי חקירה . חשוב להבין שאין קשר בין תנאי השחרור בערובה לשאלה האם התיק ייסגר או יוגש בו כתב אישום, שכן ההחלטה אם להגיש כתב אישום תלויה במידת הראיות והעניין הציבורי שיש להעמיד אותך לדין בעקבות העבירה.

      אחרי 30 יום אם לא יתקבל צו מבית משפט (למשל בהליך אותו יכול המתלונן ליזום לפי חוק למניעת הטרדה מאיימת) - הרי יצירת קשר עם המוטרד לא יהווה הפרה של תנאי השחרור, אך בהחלט אם תמשיך להטריד את המתלונן אחרי 30 היום, הוא יוכל להגיש כנגדך תלונה חדשה.

      עצתי שלי -  להימנע מליצור עמו קשר (אלא אם הקשר מחויב בשל נסיבות משפחתיות/ קשרי עבודה) - מוטרד שהגיש תלונה במשטרה על הטרדה טלפונית מביע בזאת בצורה שלא אמורה להשתמע לשתי פנים, כי אינו מעוניין שתיצור עימו קשר.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה
      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי